Він в стравах не про людські очі: як правильно використовувати лавровий лист

14 жовтня 2024, 10:24
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Лавровий лист – популярна пряність, яку ми використовуємо доволі часто. Однак далеко не факт, що ми досі робили це правильно.

Використання лаврового листа відоме з самих джерел кулінарного мистецтва. Та він не такий простий, як здається, і лише знання кількох секретів дозволить розкрити його смак та аромат на повну, розповідає Ukr.Media.

Не пропустіть Ідеальний вибір для сім'ї: готуємо знамените жарке по-болгарськи

Як правильно використовувати лавровий лист 

Для того, щоб розкрити аромат пряності, потрібно добре розтерти листок. Не треба жодних спеціальних девайсів, достатньо просто розім'яти листки в долонях. Лиш не перестарайтеся: листки не повинні зламатися. 

Неперевершені смак та аромат / Фото Pixabay 

Важливу роль відіграє і час додавання. У рідкі страви його потрібно додавати за 4 – 5 хвилин до кінця приготування. Коли ж ви щось тушкуєте, то лавровий лист повинен провести у страві 10 хвилин до завершення. 

Важливо! Лавровий лист потрібно забрати зі страви одразу після приготування. Це гарантує, що він не надасть страві гіркоти та не переб'є смак інших інгредієнтів. 

Ще одна підказка криється у дозуванні. На літр рідини потрібно 1 – 2 листки. У курячий бульйон лаврове листя краще не додавати, щоб не перебити смаку курки. 

Як перетворити кисле вино на сучасний модний напій: порада іспанців.