Навіщо протикати яйце голкою перед варінням: кулінарний трюк, про який слід знати
На кухні багато хто стикається з проблемою, коли половина вареного яйця прилипає до шкаралупи. Однак, є ефективний метод, який гарантує, що яйця можна очистити і повністю.
Для цього знадобиться голка. 24 Канал з посиланням на ТСН розповідає, навіщо перед варінням яйця проколювати голкою.
Читайте також Традиційний рецепт – оновлено: які несподівані інгредієнти зроблять класичне "Олів'є" смачнішим
Для чого потрібен отвір у шкаралупі
Невеликий отвір від голки в яєчній шкаралупі може змінити правила гри для господинь. Ця функція дозволяє воді просочуватися всередину яйця під час варіння, запобігаючи прилипанню шкаралупи до білка.
В результаті яйця буде легше чистити, а шкаралупа буде відділятися без особливих зусиль. Цей метод не тільки спрощує процес приготування для домашніх кухарів, але й гарантує, що поверхня яєчного білка залишиться гладкою і візуально привабливою.
Як проткнути яйце голкою
Експерти наголошують на важливості правильної підготовки яєць до варіння. Зазначається, що отвір слід робити на тупому боці яйця, де розташована повітряна камера. Це дуже важливо, оскільки вода буде потрапляти через цей отвір під час варіння.
Проколювання яйця в будь-якому іншому місці може призвести до розтріскування шкаралупи, що в кінцевому підсумку поставить під загрозу успіх вареного яйця.
Цікаво: як і скільки часу варити пельмені, щоб вони не злиплися і не розварилися.