Котлети вийдуть ідеальними: скільки яєць потрібно давати на 1 кілограм фаршу
Джерело:
fajne gotowanieКотлети з фаршу є однією з найкласичніших і найулюбленіших страв української кухні. Вони прості в приготуванні, ситні та поєднуються з будь-яким гарніром.
Інколи отримати ідеально соковиті котлети з фаршу може бути складно, інформує Fajne gotowanie. Головну роль тут відіграють яйця та те, чи дотримуєтеся ви правильних пропорцій.
Цікаво Сигнал тривоги: яка ознака свідчить, що сметану не можна їсти
Золоте правило при приготуванні котлет
Хоча рецептів багато, і у кожної господині є свої унікальні кулінарні рішення, існують неписані правила щодо того, скільки насправді потрібно використовувати яєць при певній кількості м’яса.
Найпопулярнішим правилом є використання 2 яєць на 1 кілограм фаршу. Це забезпечить м’якість котлет і допоможе їм не розпадатися. Тому, якщо у вашому розпорядженні 0,5 кілограма м’яса, достатньо буде всього одного яйця.
Вибираючи якісне м’ясо, ми не хочемо, щоб воно пропало. Тому, дотримуючись цього правила, ви обов’язково забезпечите смакове задоволення своїх домочадців.
Щоб створити ідеальні котлети, крім яєць і м'яса варто запам'ятати ще кілька інгредієнтів:
– черства булочка, добре змочена в молоці або воді;
– подрібнена цибуля;
– спеції, такі як сіль і перець;
– 1 зубчик часнику;
– панірувальні сухарі.
Ці інгредієнти, після дуже ретельного вимішування, ідеально поєднуються та створюють смачні котлети.
Формувати котлети варто мокрими руками – так вони стануть більш гладкими зовні і не будуть прилипати. Обсипані сухарями котлети можна обсмажити в олії або запекти в духовці – в будь-якому варіанті буде смачно.
Як приготувати справжній борщ: що слід додати у першу чергу.