Так її готують у ресторанах: як зробити солянку наваристою та ароматною
Солянка – смачна страва, яку зазвичай подають на "перше", проте вона настільки ситна, що може замінити одразу кілька страв. Є кілька важливих секретів її приготування.
Ситна, навариста, ароматна солянка – цією стравою однозначно варто посмакувати у холодну пору року. Як її приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на food.obozrevatel.
Цікаво Так оселедець ще в житті не смакував: оригінальна подача з лавашем і захват гостей
Як готують солянку у ресторанах
Для того, щоб солянка отримала довершений смак, слід правильно підготувати солоні огірки. Для початку їх треба ретельно очистити від шкірки та лише тоді додавати у страву. Також для смаку варто додати оливок та каперси.
Класична солянка
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів м’яса;
– 100 грамів оливок;
– 3 – 4 солоні огірки;
– 200 грамів шинки;
– 150 грамів ковбаси;
– 1 цибулина;
– сіль – до смаку;
– 3 столові ложки олії;
– 2 столові ложки томатної пасти.
Приготування:
- Зваріть бульйон за звичним рецептом.
- Поки бульйон вариться, наріжте кубиками шинку, ковбасу, цибулю та солоні огірки. Оливки розріжте навпіл.
- Коли бульйон буде готовий, додайте в нього три види м’яса й варіть на слабкому вогні протягом 15 – 20 хвилин.
- Тим часом підготуйте засмажку.
- На розігріту сковороду налийте рослинну олію, додайте нарізану цибулю та обсмажте її до золотистого кольору.
- Додайте дві столові ложки томатної пасти, добре перемішайте, а потім влийте чотири столові ложки готового бульйону. Залиште суміш тушкуватися на слабкому вогні приблизно 5 хвилин.
- Готову засмажку додайте до бульйону разом із оливками. Приправте страву сіллю та перцем до смаку, перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою та варіть на слабкому вогні ще 10 хвилин.
- Перед подачею дайте солянці настоятися 15–20 хвилин.
- Прикрасьте готову страву скибочкою лимона та подавайте зі сметаною.
Що приготувати на свята: особливий торт "Карпатка".