Насолода у кожному шматочку: готуємо розкішний торт "Червоний оксамит" в домашніх умовах

2 листопада 2024, 16:21
Читать новость на русском

"Червоний оксамит" вже давно є одним з класичних десертів, який завоював популярність ласунів по всьому світу завдяки ошатному зовнішньому вигляду, незвичайному смаку та простоті приготування. Однак, не всі наважуються його приготувати вдома.

Щоб розвіяти міф про складність приготування, відомий кулінар Мері Беррі поділилась простим рецептом цього торту, який легко буде повторити на своїй кухні. Деталями ділиться 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Читайте також Від них просто зірве дах: рецепт повітряних мафінів "Рафаелло", які набагато кращі за цукерки

Рецепт "Червоного оксамиту"

  • Час: 50 – 60 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти: 

Для коржів:
– борошно – 250 грамів
– какао-порошок – 1 столова ложка
– розпушувач – 2 чайні ложки
– сода – 1 чайна ложка
– цукор – 250 грамів
– пахта – 200 мілілітрів
– соняшникова олія – 150 мілілітрів
– ванільний екстракт – 2 чайні ложки
– червоний харчовий барвник – 1 столова ложка
– яйця – 2 штуки
– білий шоколадний трюфель – 8 штук

Для масляної глазурі на змащування й прикрашання: 
– вершкове масло – 250 грамів
– ванільний екстракт – 2 чайні ложки
– цукрова пудра – 300 грамів
– маскарпоне – 250 грамів

Приготування:

  1. Для початку розігрійте духовку до 180 градусів. Дві форми 20 сантиметрів змастіть маслом та застеліть пергаментом.
     
  2. Для коржів змішайте у мисці борошно, какао-порошок, розпушувач, соду та цукор. Окремо збийте пахту, олію, ваніль, харчовий барвник і 100 мілілітрів води в глечику. Туди ж вмішайте яйця. Далі треба з'єднати сухі та рідкі інгредієнти до однорідності.
     
  3. Поділіть тісто між формами, вирівняйте поверхню та випікайте 25 – 30 хвилин. Охолодіть у формах протягом 10 хвилин, потім виверніть, зніміть папір і залиште повністю охолонути на решітці.
     
  4. Переходьте до крему. Збийте у мисці м'яке вершкове масло, ваніль та за два підходи вмішайте пудру. Останнім додайте маскарпоне.
     
  5. Покладіть рифлену насадку в кондитерський мішок і викладіть ложкою приблизно 150 грамів вершкового крему в мішок.
     
  6. Зберіть торт. Покладіть один із бісквітів на тарілку для торта і змастіть його третиною крему. Продовжуйте збирати десерт. Обережно вирівняйте крем по боках та зверху. 
     
  7. Кремом, що відклали у мішок, прикрасьте торт. На завершення викладіть шоколадні трюфелі.

Тортові треба трішки часу, щоб пропитатися. Тож потерпіть, а тоді куштуйте! 

Сподобався десерт? Тоді зверніть увагу на рецепт домашнього "Київського торта", який виходить смачнішим за магазинний.