Трішки фаршу – і вся сім'я сита: готуємо апетитні тюфтельки у томатному соусі

14 листопада 2024, 10:56
Читать новость на русском

Є страви, перед ароматом та смаком яких просто неможливо встояти. М'ясні тюфтелі у соусі точно входять до цього переліку.

Ця страва настільки смачна, що її можна готувати хоч щодня. Який би гарнір ви до неї не приготували – ваш вибір завжди буде вдалим. 24 Канал пропонує скористатися рецептом порталу "Радіо Трек". 

Цікаво Ніжна випічка за 20 хвилин – це реально: яскравий торт до свят, який всі намагаються скопіювати

Рецепт тюфтельок у томатному соусі 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 600 грамів фаршу;
– 1 яйце;
– 1 цибулина;
– 300 грамів відвареного рису;
– спеції до смаку;
для соусу: 
– 100 грамів сметани;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 1 столова ложка борошна;
– 300 мілілітрів води.

Приготування

  1. Додайте до фаршу відварений і охолоджений рис, яйце, натерту на тертці цибулю та спеції. Ретельно перемішайте масу.

  2. Вологими руками сформуйте тюфтельки та обсмажте їх на розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки.

  3. Викладіть обсмажені тюфтельки у форму для запікання.

  4. Для соусу змішайте сметану, томатну пасту, борошно, воду та додайте спеції на ваш смак.

  5. Полийте тюфтельки підготовленим соусом і запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

Смачного!

Такого вінегрету ви ще не їли: який інгредієнт додасть страві унікальності.