Чому ніхто не розповідав цього раніше: як швидко очистити креветки – поради професіоналів

30 жовтня 2024, 15:50
Читать новость на русском

Джерело:

Storinka

Включення морепродуктів у наш раціон може мати численні переваги для здоров'я. Серед різноманітних морепродуктів креветки виділяються як один з найпопулярніших делікатесів.

Але багато господинь не люблять чищення креветок, оскільки, на їх думку, це тривалий і складний процес. Однак, кулінарні експерти поділилися кількома ефективними способами, які спрощують процес чищення креветок, передає Storinka

Читайте також Забудьте про сухість: з цією хитрістю м'ясо буде таким соковитим, що аж тектиме

Як легко очистити креветки?

Кулінарна порада для любителів морепродуктів: сирі креветки можна легко почистити за допомогою виделки або ножиць. Ця проста техніка дозволяє видалити панцир з однієї креветки за лічені секунди, що дозволяє швидко приготувати значну кількість очищених креветок всього за кілька хвилин:

  1. Спочатку відірвіть чи відріжте голову. Потім візьміть ножиці та поставте їх на лінію стравоходу, потім розріжте панцир до самого хвостика. Зніміть панцир і приберіть стравохід.
     
  2. Щоб очистити креветку, вставте крайній зубець вилки в лінію стравоходу й обережно рухайте його вздовж креветки до хвоста, видаляючи панцир по дорозі. Таким чином, креветку можна очистити буквально за секунду.

Споживачі часто обирають заморожені креветки, які були попередньо відварені. Для приготування потрібно просто розморозити креветки, швидко відварити їх і почистити:

  1. Спочатку відривайте голову креветки, легенько прокручуючи її. Потім переверніть креветку та відріжте хвостик.
     
  2. Далі потрібно звільнити креветку від панцира – для цього візьміть кінчиками пальців за панцир і зніміть його трохи прокручуючи.

Також експерти радять, що при приготуванні розмір креветок диктує необхідний процес очищення. Дрібні креветки можна подавати на стіл одразу або додати до свіжого салату без необхідності видаляти кишки. Однак, у великих креветок необхідно видалити кишки перед приготуванням. Це можна зробити, поклавши креветку на бік і зробивши поздовжній розріз ножем, щоб витягти кишки.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як виміряти грами масла без кухонних ваг.