Ваші рідні будуть у захваті: відеорецепт пляцка "Чорнобривці" від Лілії Цвіт
При першій згадці про будь-яке свято одразу виринають спогади про великий таріль із різноманітними пляцками. Їх готували заздалегідь, даючи час настоятися та просочитися.
Пляцок із маком, кокосом та ніжним кремом – це справжній вибух смаку, який підкорить серце навіть Скруджа. Як його приготувати, розповідає 24 Канал з посиланням на YouTube Лілії Цвіт.
До теми Перевірений роками та поколіннями: відеорецепт пляцка "Сирна вишиванка" від Лілії Цвіт
Пляцок "Чорнобривці"
- Час: 2,5 години
- Порції: 6
Інгредієнти:
для тіста:
– 800 грамів борошна;
– 350 грамів маргарину;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 400 грамів сметани;
– 50 грамів какао;
– 150 грамів цукру;
для макової маси:
– 350 грамів маку;
– 100 грамів масла;
– 3 яйця;
– 100 грамів цукру;
для кокосової начинки:
– 200 грамів кокосової стружки;
– 6 білків;
– 200 грамів цукру;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 50 грамів крохмалю;
для крему:
– 6 жовтків;
– 160 грамів цукру;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 30 грамів крохмалю;
– 300 мілілітрів молока;
– 1 чайна ложка цедри апельсина;
– 400 грамів масла.
Приготування:
- З'єднайте борошно, розпушувач і какао.
- Додайте маргарин та все перетріть до крихт.
- Всипте цукор і сметану, швидко замісіть тісто.
- Розділіть його на 8 рівних частин: 4 – в холодильник, 4 – в морозильну камеру на 2 години.
- Для макової начинки перемеліть та запарте мак.
- Відцідіть його від зайвої рідини, додайте цукор, розтоплене масло, яйця, перемішайте до однорідності.
- Для кокосової начинки білки збийте у пишну піну, додайте цукор і ваніль, збийте до стійкої маси.
- Додайте у цю масу кокосову стружку, перемішайте на малих обертах міксера, всипте крохмаль і це раз змийте на мінімальних обертах.
- Одну частину тіста з холодильника розкачайте, викладіть у застелену форму, на неї 1/4 макової начинки, розрівняти. На неї – 1/4 кокосової начинки. Зверху натріть одну частину тіста з морозильної камери.
- Печіть при 180 градусах приблизно 40 хвилин.
- Таким чином слід спекти 4 коржі.
- Нехай повністю охолонуть.
- Для крему у каструлю з товстим дном покладіть жовтки, крохмаль, молоко і цукор – збийте до однорідності.
- Варіть на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи.
- Накрийте плівкою впритул й охолодіть до кімнатної температури. М’яке масло збийте, по ложці додайте заварну масу.
- Додайте цедру та знову збийте.
- Зберіть пляцок, перемазавши коржі кремом.
- Викладіть коржі один до одного верхньою частиною.
- Боки змастіть кремом.
- Поставте пляцок на 12 годин у холодильник. Покрийте глазур’ю і оздобте на ваш смак.
Смачного!
Для вишуканого свята: рецепт особливого десерту.