Як правильно варити гречку: чи варто заливати її гарячою водою – не всі роблять це правильно
Гречка – чудовий гарнір, який люблять практично всі українці. Вона чудово поєднується як з рибою, так і з м'ясом, тож варто дізнатися, як правильно її готувати.
Це невибаглива крупа, яку важко зіпсувати, проте бувають випадки, коли ця каша виходить "без смаку", інформує Смачно 24. Весь секрет у тому, якою водою її заливати та які спеції додавати.
Цікаво Вам ніхто не повірить, що в них немає м'яса: елементарні котлети з гарбуза
Як варити гречку
Щоб зварити гречку, важливо дотримуватися кількох простих кроків. Спочатку варто висипати гречку в миску і промити її кілька разів водою. Це допоможе позбутися зайвого бруду. Далі підготуйте воду: її має бути вдвічі більше, ніж гречки. Наприклад, якщо у вас одна склянка гречки, додайте дві склянки води.
Якщо хочете, щоб гречка швидше зварилася, додайте гарячу воду. Це зекономить трохи часу й допоможе гречці рівномірніше набухати. Але якщо не поспішаєте, варто влити холодну воду. Тоді гречка поступово прогріватиметься разом із водою. У такий спосіб крупа збереже свою структуру та буде розсипчастою. Ще один важливий момент – вода має повністю покривати гречку.
Корисний лайфхак: якщо хочете, щоб гречка вийшла більш розсипчастою, після того, як вся вода випарується, вимкніть плиту і дайте їй постояти під кришкою ще 10 хвилин. За цей час гречка дійде до потрібного стану.
Щоб гречка вийшла ідеальною, слід додати правильні спеції
Додайте трохи чорного перцю або лавровий лист під час варіння. Якщо любите більш насичений аромат, всипте трохи сухого часнику, сушену паприку або куркуму. Не забувайте, що спеції краще додавати наприкінці варіння, щоб вони не втратили свого аромату.
Зігріє та потішить: як приготувати глінтвейн.