Укр Рус
15 серпня, 07:08
2

Усе зрозуміло ще біля вітрини: як визначити, чи свіже мʼясо

Основні тези
  • Перевіряйте свіжість м'яса, стискаючи його через упаковку: якщо м'ясо повертається до первісної форми, воно свіже.
  • Переконайтеся, що всі шматки м'яса в упаковці однакові за якістю та не містять сумнівних частин.

Курятина, свинина, яловичина – в магазині достатньо видів мʼяса, щоб обрати щось собі до смаку. Але їх обʼєднує один фактор: яке б мʼясо ви не купували, воно обовʼязково повинно бути свіжим.

Мʼясо – не дешевий продукт, тому варто бути впевненим, що ви купуєте свіжий товар. Як зрозуміти все про якість мʼяса ще біля вітрини – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Sante Plus.

Цікаво Пасічники дали однозначну відповідь: як купити справжній мед і не потрапити на підробку

Як визначити, чи свіже мʼясо? 

Звісно, перший сигнал – запах. Якщо купуєте мʼясо біля відкритої вітрини, обовʼязково попросіть продавця дати понюхати продукт. 

Коли ж мʼясо в упаковці, злегка натисніть на нього пальцем та відпустіть. Свіже мʼясо одразу повернеться у свою форму. Вмʼятина залишилась – покладіть товар назад на полицю. 

Обовʼязково зверніть увагу на колір: м'ясо має світло-рожевий, перламутровий або прямо-таки яскраво-червоний (яловичина) відтінок. Найменші ознаки жовтизни – вагома причина для відмови від купівлі. 

Купуючи багато мʼяса, проконтролюйте однаковість усіх шматків. Подекуди трапляється, що серед гарних екземплярів можуть ховатися шматочки сумнівної якості. 

Ми пʼємо її щодня, тож варто бути впевненими у якості напою. Є дуже простий прийом з водою, який допоможе перевірити якість кави