Смакує так само як свіжа: як закрити кукурудзу на цілий рік
- Кукурудзу можна зберегти на цілий рік, консервуючи качани з сіллю та цукром.
- Для консервування потрібні 10 качанів, 1,5 ложки солі та 1 ложка цукру на банку, заливаються кип'ятком.

Кукурудза є одним з найкращих подарунків літнього врожаю. Та це зовсім не означає, що насолодитися нею можна лише в сезон.
Якщо ви поціновувач вареної кукурудзи, то для вас є гарні новини – її можна зберегти на цілий рік прямо качанами. Як це зробити – розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Скарбничка рецептів".
Буде цікаво Це смачніше за котлети та навіть шашлик: відбивні з начинкою, які хоч на свято подавай
Рецепт консервованої кукурудзи
- Час: 1 година
- Порцій: 10 качанів
Інгредієнти:
– 10 качанів кукурудзи;
– по 1,5 столової ложки солі на банку;
– по 1 столові ложці цукру на банку;
– кипʼяток.
Приготування:
Для консервації підготуйте трилітрові банки. Ретельно вимийте їх разом із кришками, після чого простерилізуйте.
Качани кукурудзи очистьте від листя та ниткоподібних волокон, добре промийте під проточною водою. За потреби обріжте кінчики.
Щільно розмістіть качани в банках, вертикально або горизонтально в банках.
У кожну банку насипте потрібну кількість солі й цукру.
Заливаємо кукурудзу кипʼятком та стерилізуємо 30 хвилин.
Закриваємо банки, залишаємо вистигати та переносимо у темне місце для зберігання.
Смачного!
Річ не у ґатунку: як правильно обирати борошно.