Секрети запікання гарбуза: як зробити його ідеальним без зайвих зусиль

7 грудня 2024, 23:56
Читать новость на русском

Запечений гарбуз люблять за його яскравий колір і солодкуватий аромат. А також у нього універсальне застосування – це і закуска, і гарнір, а також чудовий додаток до салатів.

Для запікання гарбуза не потрібно докладати багато зусиль. Достатньо обрати правильний гарбуз, нарізати його шматками та додати кілька інгредієнтів, інформує 24 Канал.

Цікаво Лайфхак, який полегшить підготовку до свят: чи можна морозити дріжджове тісто

Як правильно запекти гарбуз

Обирайте гарбуз яскраво-оранжевого кольору, оскільки саме такий має солодкий і соковитий м'якуш. Щоб було зручніше готувати, розріжте гарбуз на великі шматки та видаліть насіння.

Шкірку можна залишити, якщо плануєте запікати шматки цілими – вона допоможе зберегти форму. Для аромату й особливого смаку додайте спеції: корицю, мускатний горіх або чорний перець. Запікайте гарбуз при середній температурі, щоб він добре пропікся і став ніжним.

Запечений гарбуз з сиром фета

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм гарбуза;
– 200 грамів сиру фета;
– 8 столових ложок оливкової олії;
– 1 столова ложка прованських трав;
– 1 чайна ложка меленого солодкого перцю;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розріжте вимитий гарбуз навпіл, видаліть насіння та волокнисту серединку.
  2. Наріжте м'якуш кубиками приблизно по 2 сантиметри та покладіть у миску. Полийте оливковою олією, приправте сіллю, перцем, солодкою паприкою та прованськими травами. Ретельно перемішайте та перекладіть у форму для запікання.
  3. Поставте гарбуз у розігріту до 190 градусів духовку та випікайте 40 хвилин. Після цього дістаньте форму з духовки, перемішайте гарбуз і викладіть зверху нарізаний кубиками сир фета. Знову поверніть форму в духовку та запікайте ще 10 хвилин.
  4. Подавайте страву теплою або охолодженою, посипавши рубаною зеленню. Гарбуз можна подавати як доповнення до других страв або як закуску.

Важливо знати: як правильно обсмажувати томатну пасту.