Для запікання гарбуза не потрібно докладати багато зусиль. Достатньо обрати правильний гарбуз, нарізати його шматками та додати кілька інгредієнтів, інформує 24 Канал.

Цікаво Лайфхак, який полегшить підготовку до свят: чи можна морозити дріжджове тісто

Як правильно запекти гарбуз

Обирайте гарбуз яскраво-оранжевого кольору, оскільки саме такий має солодкий і соковитий м'якуш. Щоб було зручніше готувати, розріжте гарбуз на великі шматки та видаліть насіння.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.

Шкірку можна залишити, якщо плануєте запікати шматки цілими – вона допоможе зберегти форму. Для аромату й особливого смаку додайте спеції: корицю, мускатний горіх або чорний перець. Запікайте гарбуз при середній температурі, щоб він добре пропікся і став ніжним.

Запечений гарбуз з сиром фета

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм гарбуза;
– 200 грамів сиру фета;
– 8 столових ложок оливкової олії;
– 1 столова ложка прованських трав;
– 1 чайна ложка меленого солодкого перцю;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розріжте вимитий гарбуз навпіл, видаліть насіння та волокнисту серединку.
  2. Наріжте м'якуш кубиками приблизно по 2 сантиметри та покладіть у миску. Полийте оливковою олією, приправте сіллю, перцем, солодкою паприкою та прованськими травами. Ретельно перемішайте та перекладіть у форму для запікання.
  3. Поставте гарбуз у розігріту до 190 градусів духовку та випікайте 40 хвилин. Після цього дістаньте форму з духовки, перемішайте гарбуз і викладіть зверху нарізаний кубиками сир фета. Знову поверніть форму в духовку та запікайте ще 10 хвилин.
  4. Подавайте страву теплою або охолодженою, посипавши рубаною зеленню. Гарбуз можна подавати як доповнення до других страв або як закуску.

Важливо знати: як правильно обсмажувати томатну пасту.