Рецепт авдіївської гонорової каші: її готували ще у ХІХ столітті
Авдіївська гонорова каша – це страва, що бере початок із ХІХ століття. Вона символізує автентичність, простоту та смак, який неможливо забути.
Хоч на приготування цієї страви потрібно витратити трішки часу, каша однозначно цього вартує. Вона була популярною на святкових столах, а її секрети передавалися з покоління в покоління. Як приготувати авдіївську гонорову кашу розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок Мирослави Пекарюк.
До теми Якщо набридли звичні деруни: як приготувати старовинну українську страву бандуряники
Авдіївська гонорова каша
- Час: 3 години
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 80 грамів круглозернистого рису;
– 5 яєць;
– 400 мілілітрів молока (3,2%);
– 120 грамів вершкового масла;
– 2 столові ложки цукру (1+1);
– дрібка солі.
Як приготувати кашу: перегляньте відео
Приготування:
- Промийте рис у холодній воді. Залийте кип'ятком і варіть 3 хвилини. Потім відкиньте рис на сито, злийте воду, викладіть його на рушник і дайте просохнути.
- У каструлі доведіть до кипіння молоко, додайте 1 столову ложку цукру та масло. Перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Висипте рис у молоко й варіть ще 5 хвилин. Заберіть каструлю з вогню.
- У мисці збийте яйця з 1 столовою ложкою цукру. Додайте їх до рису й ретельно перемішайте.
- Поверніть каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- Зніміть кашу з вогню, накрийте кришкою. Закутайте каструлю в ковдру та залиште настоюватися на 3 години.
- Подавайте гонорову кашу з вершковим маслом, джемом або родзинками.
Смачного!
Як приготувати пасту Амосова вдома: простий рецепт.