Ніжний грибний соус та бандуряники, запечені під сирною подушкою, створюють просто фантастичний смак. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ТікТок galychynacompany.
Цікаво Секрет ресторанного смаку вдома: неймовірний салат з мідіями
Бандуряники з підливою
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 2 цибулини (1 для бандуряників і 1 для соусу);
– 3 столові ложки борошна;
– 1 яйце;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 250 грамів грибів (печериці, лисички, гливи тощо);
– 5 щедрих столових ложок сметани;
– 50 – 100 мілілітрів води;
– 100 грамів сиру (сулугуні або моцарели);
– сіль, перець, зелень – до смаку.
Приготування:
- Розділіть картоплю на дві частини: одну натріть на дрібній терці, іншу на крупній.
- Додайте до неї терту цибулю.
- Приправте сіллю та перцем до смаку та всипте три столові ложки борошна, одне яйце та перемішайте.
- Смажте на олії кілька хвилин з кожного боку до рум'яності.
- Викладіть на тарілку та відставте.
- Для соусу на маслі обсмажте часник та цибулю до золотистого кольору.
- Згодом додайте гриби та спеції до смаку.
- Зменшіть вогонь до мінімум, додайте сметану, воду та перемішайте, хвилинку тушкуйте та соус готовий.
- В порційні формочки для запікання шарами викладіть бандурники та соус, а зверху натріть сир.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та запікайте 10 – 15 хвилин до хрусткої скоринки.
- За бажанням посипте страву зеленню.
Це так смачно: як приготувати люля-кебаб із яловичини.