Люля-кебаб із яловичини: рецепт від відомого шефа, який здивує ваших близьких
Люля-кебаб – це страва, що поєднує ніжний фарш та аромат особливих спецій. Унікальність цієї страви полягає в простоті інгредієнтів, поєднання яких створює вибух смаків.
Спробуйте приготувати цю страву та відчуйте себе професійним шеф-кухарем. Потішити своїх близьких неперевершеною стравою так легко! Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на ТікТок Ектора Хіменеса-Браво.
Цікаво Смак – унікальний, подача – шедевральна: робимо м'ясні клубочки у тісті
Люля-кебаб
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
для люля-кебаба:
– 700 грамів яловичого фаршу;
– 1 чайна ложка сухого часнику;
– пучок кінзи;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– лаваш – для подачі;
для маринованої цибулі:
– 1 ріпчаста цибулина;
– 1 столова ложка винного оцту;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка гранатового соусу;
– 2 гілочки зеленої цибулі;
для подачі:
– аджика – до смаку.
Як приготувати люля-кебаб: перегляньте відео
Приготування:
- Наріжте ріпчасту цибулю тонкими кільцями, посипте цукром і сіллю.
- Додайте винний оцет і гранатовий соус, перемішайте.
- Наріжте зелену цибулю та змішайте з ріпчастою.
- Залиште маринуватися на 20 – 30 хвилин.
- У великій мисці змішайте яловичий фарш із дрібно нарізаною кінзою, часником і спеціями.
- Відбийте фарш об стінки миски, щоб зробити його однорідним і щільним.
- Сформуйте люля-кебаби, ретельно обгортаючи фарш навколо шампурів.
- Смажте на відкритому вогні до рум’яної скоринки, обертаючи шампури для рівномірного приготування.
- Подавайте кебаби з лавашем, маринованою цибулею, свіжою зеленню та аджикою.
Особливі львівські палянички: рецепт від пані Стефи.