"Біла шуба": оригінальна варіація улюбленого оселедця до свята

21 жовтня 2024, 07:44
Читать новость на русском

Оселедець "під шубою" – один з улюблених святкових салатів, без якого неможливо уявити смачне застілля. У нього є ще один варіант, який ваші гості точно оцінять.

З цим салатом ваш стіл набуде особливої оригінальності. Навряд чи хтось з гостей впізнає знамениту страву, однак достатньо буде їм спробувати, щоб вони розсипалися у компліментах. Рецептом поділилася блогер Анастасія Барбар

Читайте також Одна помилка – і жодної користі: як правильно заварювати пакетований зелений чай

Рецепт салату "біла шуба"

Час: 35 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 – 4 картоплі;
– 1 оселедець;
– 1 цибуля;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 2 столові ложки оцту;
– гаряча вода (за потреби);
– 1 яблуко;
– 2 яйця (потрібні лише білки);
– 100 грамів твердого сиру;
– майонез до смаку. 

Приготування

  1. Цибулю наріжте півкільцями. Додайте до неї сіль, цукор, оцет і залийте гарячою водою. Залиште на 20 хвилин, щоб цибуля замаринувалася.

  2. Тим часом відваріть картоплю та яйця. Оселедець розберіть на філе.

  3. Салат можна збирати в кільці для ефектної подачі, але це не є обов’язковим.

  4. Перший шар – натерта на крупній тертці картопля, зверху нанесіть трохи майонезу. Наступний шар – дрібно нарізаний оселедець, знову майонез.

  5. Потім викладіть мариновану цибулю, натерте яблуко і знову майонез. Додайте тертий сир, але трохи залиште для прикраси, потім знову майонез.

  6. Верхній шар – натерті білки, майонез і зверху прикрасьте сиром, який залишився.

Смачного!

Кулінари дали однозначну відповідь: чи треба збирати піну при варінні супу.