"Біла шуба": оригінальна варіація улюбленого оселедця до свята
Джерело:
інстаграм NastiabarbarОселедець "під шубою" – один з улюблених святкових салатів, без якого неможливо уявити смачне застілля. У нього є ще один варіант, який ваші гості точно оцінять.
З цим салатом ваш стіл набуде особливої оригінальності. Навряд чи хтось з гостей впізнає знамениту страву, однак достатньо буде їм спробувати, щоб вони розсипалися у компліментах. Рецептом поділилася блогер Анастасія Барбар.
Читайте також Одна помилка – і жодної користі: як правильно заварювати пакетований зелений чай
Рецепт салату "біла шуба"
Час: 35 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 – 4 картоплі;
– 1 оселедець;
– 1 цибуля;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 2 столові ложки оцту;
– гаряча вода (за потреби);
– 1 яблуко;
– 2 яйця (потрібні лише білки);
– 100 грамів твердого сиру;
– майонез до смаку.
Приготування:
Цибулю наріжте півкільцями. Додайте до неї сіль, цукор, оцет і залийте гарячою водою. Залиште на 20 хвилин, щоб цибуля замаринувалася.
Тим часом відваріть картоплю та яйця. Оселедець розберіть на філе.
Салат можна збирати в кільці для ефектної подачі, але це не є обов’язковим.
Перший шар – натерта на крупній тертці картопля, зверху нанесіть трохи майонезу. Наступний шар – дрібно нарізаний оселедець, знову майонез.
Потім викладіть мариновану цибулю, натерте яблуко і знову майонез. Додайте тертий сир, але трохи залиште для прикраси, потім знову майонез.
Верхній шар – натерті білки, майонез і зверху прикрасьте сиром, який залишився.
Смачного!
Кулінари дали однозначну відповідь: чи треба збирати піну при варінні супу.