Кожного разу підходити до супу та знімати піну – ще та морока. Проте кулінари наголошують, що до цього кроку таки потрібно вдаватися, розповідає Ukr.Media.
Цікаво Домашнє вино з синього винограду: простий і натуральний рецепт без зайвих інгредієнтів
Навіщо знімати піну з супу та бульйону
Коли ми варимо м'ясні бульйони та супи, то на поверхні утворюється багато піни. Це звичайний білок, який згорнувся, і жодних труднощів до споживання тут не виникає.
Відповідь на одвічне запитання / Фото Pixabay
Але не треба забувати, що суп повинен мати естетичний вигляд. Окрім того, багато піни зробить бульйон каламутним. При вистиганні піна випаде в осад, і білок почне швидко киснути.
Також є небезпека, що вже наступного дня страва буде гірчити та неприємно пахнути. Тож висновок однозначний – піну точно треба прибирати.
Лайфхак на мільйон: як зварити горох за лічені хвилини.