Якщо приготувати вино вдома, ви не тільки зможете насолоджуватися власноруч зробленим напоєм, а й відчуєте зв'язок із багатовіковою культурою виноробства, інформує Przyslij przepis.
Цікаво Схожий на "Олів'є", але в рази швидше: святковий рецепт на 5 хвилин для лінивих
Синій виноград є одним із найпоширеніших сортів для виготовлення вина через високий вміст танінів і цукру, що робить його ідеальним для ферментації. Напої, виготовлені з синього винограду, зазвичай мають насичений смак і глибокий колір.
Вино з синього винограду
- Час: 3 години
- Порцій: приблизно 15 літрів
Інгредієнти:
– 6 кілограмів винограду (вага плодів без гілочок);
– 2,5 – 3 кілограми цукру;
– 5 літрів води.
Приготування:
- Виноград почистіть від гілок і подрібніть.
- Важливий момент – не варто мити плоди. Якщо вимити виноград, вино може не забродити.
- Виноград подрібніть та помістіть у чисту 15-літрову пляшку.
- Цукор розчиніть у кип’яченій воді, остудіть і додайте до винограду.
- Злегка перемішайте і закрийте пляшку чистою пробкою з бродильною трубкою.
- У пробірку налити невелику кількість кип’яченої та охолодженої води.
- Поставте пляшку в тепле місце для бродіння на 4 – 6 тижнів.
- Після завершення бурхливого бродіння вино за допомогою труби перекачайте плоди у 10-літрову пляшку.
- Закрийте пляшку пробкою з бродильною трубкою для тихого бродіння протягом наступних 4 – 6 тижнів (до повної зупинки бродіння).
- Після припинення бродіння розлийте вино по пляшках і залишіть в прохолодному місці приблизно на 3 місяці.
- Розливаючи вино в пляшки, його варто процідити через ситечко, вистелене марлею, щоб позбутися сторонніх домішок.
Ще один простий рецепт: як приготувати неймовірне вино вдома.