Для приготування смачного домашнього вина вам потрібні лише кілька літрів води, виноград із саду та цукор, повідомляє Beszamel. Прості маніпуляції – і ви точно захочете похвалитися своїм творінням друзям.
Цікаво Ви більше не захочете купувати ковбасу: апетитна намазка на хліб з курочкою
Домашнє вино з винограду
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 10 кілограмів винограду;
– 4 літри води;
– 2 кілограми цукру.
Приготування:
- Свіжозібраний виноград необхідно відокремити від гілочок. Не промивайте, плоди мають покриття, яке сприяє бродінню.
- Фрукти потрібно подрібнити, але не перемішувати. Кращий інструмент для цього – картоплем'ялки або спеціальний винний прес.
- Перелийте виноград з соком в 25-літровий глечик або іншу ємність, яка щільно закривається і до якої можна прикріпити трубку для бродіння.
- До м’якоті фруктів додайте ретельно перемішаний розчин води і цукру.
- Закривайте глечик пробкою з бродильною трубкою (налийте туди воду, щоб спостерігати за дією вина і щоб у вино не потрапили комахи) і залишіть на 6 – 7 тижнів.
- Кожні кілька днів варто перевіряти, чи є вода в бродильній трубці, і звернути увагу, чи м’якоть винограду не наближається занадто близько до пробки.
- Якщо це сталося, злийте трохи води або видаліть частину м’якоті. Через 6 – 7 тижнів процідіть кашку від рідини.
- Потім, залежно від смаку, можна підсолодити вино.
- На наступні кілька тижнів (4 – 5) перелийте їх у ємність.
- Заткніть пробку в бродильну трубку і налийте туди воду.
- Вино готове, коли перестає булькати.
Така смакота сподобається багатьом: як приготувати котлети без м'яса.