Справжні панські голубці: готуємо оригінальний варіант з картоплею

22 грудня 2024, 18:20
Читать новость на русском

Голубці – одна з головних страв різдвяного столу. І не обов'язково подавати лише знайомий усім варіант, адже навіть тут можна трішки поекспериментувати.

Пісні голубці з картоплею додадуть колориту святвечірній трапезі. Втім, досить спробувати їх лише раз, аби почати готувати за кожної зручної нагоди. 24 Канал радить спробувати рецепт з інстаграму karinafisenkova.

Читайте також Мінімальна підготовка і чудовий результат: як запекти стейки зі свинини на Різдво

Рецепт пісних голубців з картоплею 

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 велика капустина;
– 3 варені картоплини;
– 10 – 11 сирих картоплин;
– 3 – 4 цибулини;
– сіль, перець до смаку.

Приготування

  1. Спершу підготуйте листя капусти. Закип'ятіть велику каструлю води, обережно виріжте качан, не розрізаючи голівку капусти, і опустіть її в окріп. Варіть приблизно 30 хвилин, потім розберіть капусту на окремі листки.

  2. Цибулю почистіть і дрібно наріжте. Підсмажте її на розігрітій олії до золотистого кольору.

  3. Сиру картоплю натріть на тертці або подрібніть у блендері. Варену картоплю перетворіть на пюре. З’єднайте обидва види картоплі з підсмаженою цибулею, додайте сіль і перець до смаку, добре перемішайте.

  4. Загорніть приготовану начинку в запарене капустяне листя. Сформовані голубці викладайте щільно один до одного в каструлю.

  5. Залийте голубці водою, щоб вони були повністю покриті. Варіть на середньому вогні 50 – 60 хвилин. Щоб голубці не підгоріли, викладіть на дно каструлі кілька капустяних листків.

  6. Подавайте гарячими разом із грибною підливою, томатним соусом або сметаною.

Смачного!

Галицька насолода: рецепт пампухів з трояндовим варенням.