Укр Рус
14 лютого, 17:20
2

Зіпсують смак і ще й нашкодять здоров'ю: які спеції краще не додавати до м'яса

Основні тези
  • Кориця, чилі, каєнський перець, лавровий лист і коріандр можуть погіршувати смак м'яса і становити загрозу для здоров'я.
  • Ці спеції можуть викликати проблеми з травленням, алергічні реакції або негативно впливати на роботу органів.

Приготування м'яса вважається кулінарним мистецтвом, і багато господинь володіють унікальними секретними рецептами. Щоб підкреслити насиченість смаку м'яса, в процесі постійно використовуються різноманітні спеції.

Але певні спеції не лише погіршують смак м'ясних напівфабрикатів, але й можуть становити загрозу для здоров'я. Яких спецій слід уникати при приготуванні м'ясних страв, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Читайте також Не пригорить і не "втече": як правильно кип'ятити молоко

Які спеції не підходять для м'яса

Перша у списку – кориця. Почнемо з того, що у великій кількості ця спеція негативно впливає на роботу печінки та серця. Також смаковий профіль кориці рідко доповнює м'ясні продукти.

Фахівці з охорони здоров'я радять бути обережними, коли йдеться про споживання чилі, особливо людям з чутливим кишківником. Гострий інгредієнт може викликати подразнення і потенційно призвести до додаткових проблем з травленням. Аналогічно, каєнський перець.

Також експерти радять з обережністю використовувати лавровий лист у кулінарії, особливо при приготуванні червоного борщу. Хоча ця спеція зазвичай використовується у стравах, додавання її під час смаження або тушкування м'яса може призвести до гіркуватого присмаку. 

Крім того, слід бути обережними при вживанні коріандру, оскільки спеція може викликати алергічні реакції, які у деяких людей можуть розвинутися до анафілактичного шоку. Рекомендується перевірити наявність алергії на коріандр перед тим, як додавати його в їжу.

А ви знаєте: як розігріти рис, щоб він став розсипчастим.