Ви неправильно додаєте лимон до чаю: як це потрібно робити
Чай – це надзвичайно популярний гарячий напій. Іноді для кращого смаку до нього можуть додавати лимон, проте варто робити це правильно.
Щоб правильно додати цитрус до чаю і зберегти його корисні властивості, потрібно врахувати кілька нюансів. Докладніше про них розповідає 24 Канал.
Дивіться також Дуже просте рішення: вчені розповіли, як поліпшити смак кави без зайвих зусиль
Як правильно додавати лимон до чаю
Не додавайте лимон до окропу.
Високі температури руйнують вітамін С, який міститься у цитрусових, і знижують ефективність ефірних олій, що зменшує користь напою.
- Заваріть чай і дайте йому трохи охолонути.
Найкраще почекати 5 – 7 хвилин після заварювання, щоб температура чаю знизилася приблизно до 60–70°C. Після цього можна додати скибочку лимона.
- Додавайте лимон у вигляді скибочки або соку.
Ці способи дозволяють максимально зберегти корисні властивості цитруса і його приємний аромат.
- Уникайте поєднання чаю з продуктами, що знижують його користь.
Наприклад, білкова їжа, як-от м’ясо, сир чи молоко, перешкоджає засвоєнню антиоксидантів, що містяться в чаї. Те ж саме стосується продуктів із високим вмістом заліза або гострої їжі.
Альтернатива чаю із лимоном
Якщо мета – зміцнити імунітет, можна спробувати імбирний напій із лимоном. Для його приготування потрібно натерти корінь імбиру. Потім додати трохи меду, лимонного соку та спецій, як-от кардамон або кориця та залити теплою водою (не окропом) і дати настоятися.
Цей напій багатий на антиоксиданти, має протизапальні властивості та ідеально підходить для холодного сезону.