Не новий тренд: для чого у чай можуть додавати сіль

15 листопада 2024, 20:39
Читать новость на русском

Особливо в холодні пори року чай залишається улюбленим напоєм для мільйонів людей. Проте є ті, хто замість меду або цукру додає у напій сіль або ж комбінує ці додатки.

Сіль у чай додають не випадково. Чому дехто полюбляє поєднувати, здавалося б, непоєднувані речі – розповідає 24 Канал.

Цікаво Зворотний ефект: чому кава викликає сонливість

Чому в чай додають сіль

Попри поширене уявлення у багатьох людей, чай з сіллю вже століттями готують в Центральній Азії, зокрема в Тибеті. І принцип тут такий же, як і в додаванні солі до кави – сіль нейтралізує гіркоту напою, підсилює його смак та аромат. Відомо, що міцний чай також має гіркоту, тому додати дрібку солі, аби її прибрати – чудова ідея. Ба більше, додавши у такий напій цукром, можна відчути зовсім новий смак звичного напою.

Чорний чай з сіллю допомагає відновити водно-електролітний баланс організму. Водночас зелений чай з морською сіллю бадьорить та має тонізуючий ефект.

Звісно ж варто пам'ятати про те, що варто додавати зовсім трішки солі. Наприклад класичні рецепти пропонують додавати 2 чайні ложки солі без гірки на 1 літр чаю та 3 столові ложки цукру. Проте якщо ви ніколи не куштували такий напій, то краще додати, наприклад, 1 чайну ложку солі на літр чаю.

"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.