Ніколи це не викидайте: кулінар шокував інгредієнтом, з якого можна зробити хрусткі чипси

6 грудня 2024, 15:11
Читать новость на русском

Приготування чипсів вдома – це не лише смачно, але й корисно, адже ви можете контролювати інгредієнти та обирати улюблені спеції. Домашні чипси є чудовою альтернативою традиційним снекам, оскільки вони містять менше жиру й солі.

Кулінар Олександр Огороднік здивував рецептом чипсів зі шкіри лосося, пише 24 Канал. Хрусткі та апетитні чипси готуються всього за 5 простих кроків.

Дивіться також Як приготувати смажену картоплю, щоб вона не злипалася: корисний лайфхак від кулінара

Кулінар показав рецепт чипсів зі шкіри лосося

Передусім зачистіть шкіру лосося від луски, залишків м'яса та жиру. Для цього зручно використовувати ніж із тупим кінцем, щоб акуратно зішкребти непотрібні частини.

Далі ретельно промийте під проточною холодною водою, щоб повністю видалити будь-які залишки. Це також допоможе позбутися зайвого запаху риби.

Наступний крок – викладіть шкіру на паперові серветки або кухонний рушник. Зверху також накрийте паперовою серветкою та обережно натисніть, щоб видалити зайву вологу. Шкіра повинна бути максимально сухою для гарного хрускоту.

Як приготувати чипси зі шкіри лосося: дивіться відео

Посипте шкіру дрібкою улюблених спецій. Для класичного смаку можна використати сіль, перець, часниковий порошок або копчену паприку.

Покладіть підготовлену шкіру на тарілку, придатну для мікрохвильової печі. Важливо, щоб шкіра не накладалася одна на одну.

Готуйте в мікрохвильовій печі на високій потужності від 4 до 7 хвилин, залежно від її потужності.

"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.