Кулінар Олександр Огороднік розповів, як ідеально приготувати смажену картоплю, щоб вона не злипалася, пише 24 Канал. Огороднік показав незвичний рецепт, який ви навряд чи зустрічали раніше.

Дивіться також Як приготувати новорічну закуску у формі ялинки: простий рецепт, який оцінять ваші гості

Який секрет ідеальної картоплі

Як би це дивно не звучало, але секрет приготування смаженої картоплі полягає в окропі. Проте розповідаємо про незвичний рецепт покроково.

Отже, спершу потрібно нарізати картоплю скибочками завтовшки від трьох до чотирьох міліметрів. Саме після цього і настає зірковий час секретного кроку, завдяки якому картоплю не буде злипатися у пательні.

Нарізану картоплю потрібно залити кип'ятком та перемішати, щоб прибрати зайвий крохмаль. Таким чином картопля ще й трішки підварюється. Далі картоплю слід процідити та обов'язково просушити.


Смажена картопля / Фото iStock

На розігріту пательню потрібно налити олію та додати нарізану картоплю. Раніше 24 Канал розповідав, яку олію краще вибрати для приготування різних страв. Найкраще для приготування їжі на високих температурах підходить олія авокадо.

Повертаючись до рецепта, як тільки ми закинули картоплю до пательні, кулінар Огороднік радить дві хвилини не чіпати її. Після цього смажимо картоплю 10 хвилин, помішуючи кожні дві хвилини.

Шеф-кухар радить смажити картоплю на трошки вище ніж середньому вогні. Поки картопля смажиться, саме час нарізати цибулю і через 10 хвилин додати її до картоплі.

Після цього смажимо картоплю до готовності ще приблизно 10 хвилин. За цей час слід нарізаємо часник і кріп, після чого додати до картоплі. Страву солимо і перчимо до смаку.

Як приготувати смажену картоплю: дивіться відео рецепта

Інгредієнти, які потрібні на одну порцію картоплі:

  • 500 грамів картоплі,
  • олія для смаження – приблизно 50 грамів,
  • одна середня цибулина,
  • часник,
  • зелень,
  • сіль та перець.

Відео рецепта в TikTok кулінара вже переглянуло понад 700 тисяч користувачів. Ролик вже зібрав майже 20 тисяч вподобайок, а також кілька сотень коментарів.