Новий тренд у Швейцарії: цей іспанський напій вже витіснив флет-вайт
Джерело:
20 minutenІспанське кортадо стало популярним кавовим напоєм у Швейцарії. Незалежно від того, чи подобається він кавоманам, кав’ярні заповнені замовленнями на цей напій.
Маленькі склянки з акуратним еспресо та тонкою, елегантною пінкою зверху – це про новий хіт, який подарувала Іспанія. Кава кортадо вже змогла замінити флет-вайт у Швейцарії.
Дивіться також Що робити, якщо ваша кава постійно гірчить: поради для ідеального смаку
Що відомо про новий тренд у Швейцарії
У перекладі з іспанської "кортадо" означає "розрізати". На відміну від флет-вайту, де співвідношення кави до молока складає 1:2 або 1:3, кортадо готується в пропорції 1:1, використовуючи рівні частини еспресо та рослинного молока. Незалежно від того, чи використовують одинарний або подвійний еспресо, кількість молока залишається незмінною для досягнення ідеального балансу смаку.
При приготуванні флет-вайту молоко збивають до дуже густої консистенції з мінімальною кількістю повітряних бульбашок, створюючи товстий шар піни на поверхні напою. У випадку з кортадо шар піни ще тонший, а сам напій подається у склянках типу "Бодега".
Кортадо замовляють все частіше і частіше, не задаючи жодних питань,
– розповів власник кав’ярні Це Шельхлі
Кортадо не тільки додає різноманітності смаку, але й завдяки меншій кількості молока, легше засвоюється і містить менше кофеїну порівняно з флет-вайтом.