Шоколадний кекс за 45 секунд: як приготувати десерт в мікрохвильовці
Буває, що хочеться солодкого, проте не хочеться витрачати на приготування багато часу. Тоді на поміч приходить простий рецепт кексу.
Шоколадний кекс можна приготувати просто у чашці. Крім цього, приготування займе менше хвилини, розповідають Тренди 24.
Дивіться також Чи справді можна замовити напій у власну чашку в МакДональдз
Ідеальний варіант швидкого перекусу
Кекси, приготовані в мікрохвильовці, — це чудовий варіант швидкого домашнього десерту, схожого на ресторанне суфле. Вони готуються миттєво і мають неймовірно насичений смак.
Шоколадний кекс, який готується прямо в чашці, не потребує зважування інгредієнтів. Приготування займає лише 45 секунд, і всередині залишається розплавлений шоколад, ідеальний для швидкого перекусу.
Якщо зробити все правильно, результатом буде десерт із рідкою, ніжною серцевиною та гарячою, щільною скоринкою ззовні.
Інгредієнти:
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки борошна;
- 3 столові ложки цукру;
- 1 столова ложка какао;
- трішки ванільного екстракту;
- 1 столова ложка окропу;
- м’який шоколадний трюфель.
Як приготувати
Спершу всі інгредієнти, окрім трюфеля, змішайте в посудині (об’ємом приблизно 350 мілілітрів), придатній для використання в мікрохвильовій печі, до утворення однорідної маси.
Далі додайте трюфель у середину тіста і готуйте в мікрохвильовці протягом 45 секунд на максимальній потужності. Ви отримаєте кекс із ніжною рідкою серединою.
Найкраще подавати його з кулькою морозива або зі збитими вершками.