Круасани з рисового паперу: новий кулінарний тренд розриває Tik Tok
Джерело:
Well+GoodКулінарні експерименти не є новинкою для мережі загалом. Проте декотрі вражають і стають трендом. Наприклад, як круасани з рисового паперу.
Круасани з рисового паперу набули популярності в Tik Tok як безглютенова версія улюбленої випічки. Проте дієтологи не поділяють такого захвату щодо цієї страви.
Цікаво Пекарня в Харкові, що стала прихистком: як заклад рятував людей на початку повномасштабної війни
Як готують круасани з рисового паперу
У соцмережах уже з'явилося чимало варіантів рецептів трендових круасанів, проте загальний рецепт виглядає так:
- потрібно збити в мисці 5 яєць з молоком, цукром, ванільним екстрактом, маслом, корицею та розпушувачем;
- в отриманій масі замочити 3 – 5 листів рисового паперу;
- розрізати листи на частини, надати їм форму круасана та випікати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
У результаті виходить ніжний круасан з хрусткою скоринкою, який всередині схожий на моті.
Як приготувати круасан з рисового паперу: дивіться відео
Варто відзначити, що оскільки рисовий папір виготовляється з борошна тапіоки та рису, ці круасани природно не містять глютену. Однак інші інгредієнти такої страви, такі як яйця, молоко і цукром, мало чим відрізняють такий круасан від звичайного. Хіба що дієтологи зазначають, що це чудова альтернатива для тих, у кого проблеми з глютеном.
Хоча з огляду на відсутність у рисовому папері білка та клітковини, дієтологи не вважають його ситним, тому рекомендують як альтернативу готувати круасани з мигдалевого або вівсяного борошна.