Як швидко перевірити свіжість яєць: кілька дієвих способів
Яйця входять до переліку тих продуктів, які псуються доволі швидко. Водночас перевірити їх на придатність буває непросто.
Яйця є одним із найпопулярніших інгредієнтів для приготування різноманітних страв, тому важливо бути впевненим у їхній якості та свіжості. Про те, як правильно перевірити її, розповідають Тренди 24.
Дивіться також Не обходилась без цього жодного дня: що любила їсти королева Єлизавета після обіду
Як перевірити свіжість яєць
Існує кілька простих способів, які допоможуть вам швидко визначити, чи є яйця свіжими. Зокрема:
- перевірка у воді: наповніть миску холодною водою і покладіть яйця всередину. Свіжі яйця опустяться на дно і лежатимуть на боці. Якщо одне з яєць тоне, але трохи піднімається одним кінцем – йому вже 7-10 днів, але воно ще придатне для вживання. Якщо ж яйце спливає або не торкається дна, воно вже зіпсоване і його не можна вживати.
- Струшування: візьміть яйце і легенько потрясіть його біля вуха. Якщо не чутно жодних звуків — яйце свіже. Якщо ж ви чуєте булькання або сплески, ймовірно, воно зіпсоване.
- Візуальний вигляд яєць: свіже яйце має прозорий, в'язкий і пружний білок, який міцно обгортає жовток. Жовток при цьому має бути щільним, випуклим і без плям чи сторонніх включень. Якщо білок виглядає каламутним, надто рідким, має жовтуватий відтінок або яйце містить кров'яні розводи чи червоні плями, таке яйце не слід використовувати.
- Перевірка на запах: свіже яйце не повинно мати жодного запаху. Якщо при розбиванні яйця з'являється кислий або неприємний запах, це чітка ознака того, що продукт зіпсований, і його не можна вживати.
"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.
Ці прості методи дозволять вам легко переконатися у свіжості яєць перед використанням.