Колишній шеф-кухар королеви Даррен МакГрейді у своїй книзі "Їсти по-королівськи: Рецепти та спогади з палацової кухні" розповів, що королева Єлизавета II мала особливу слабкість до післяобіднього чаю. Він для неї був обов'язковою частиною щоденного раціону, пише Express.co.uk.
Дивіться також Секрети бездоганної форми Мадонни: що їсть поп-ікона на сніданок
Що любила їсти королева
За його словами, Її Величність насолоджувалася чаєм із булочками, джемом і вершками незалежно від того, де вона перебувала.
Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок,
– пояснив МакГрейді.
Відповідно до багатовікової британської традиції, до післяобіднього чаю подають бутерброди, солодощі та булочки з джемом і кремом. Важливо, що сама Єлизавета II завжди спершу наносила джем на булочки, чергуючи класичні та фруктові варіанти.
Єлизавета II віддавала перевагу чаю "Ерл Грей", а крім булочок, як кажуть, любила шоколадні еклери, фруктовий пиріг, банановий хліб, бісквітний торт "Вікторія" і шоколад.