Скільки часу потрібно смажити яєшню: як це зробити з обох боків без перевертання

10 грудня 2024, 20:14
Читать новость на русском

Яєшня – один із найпопулярніших сніданків у світі. Проте не всі знають, як правильно її готувати.

Готувати смажену яєчню може бути непросто, особливо коли виникає необхідність її перевертати, проте існує простий спосіб приготування за 45 секунд без зайвих маніпуляцій. Меган Вебстер, засновниця компанії Meags Eggs поділилась порадою, як це краще зробити, пише 24 Канал із посиланням на Express.

Дивіться також Вершник на коні спробував зробити замовлення в McDonald's: що з цього вийшло

Як правильно смажити яєчню

Меган рекомендує використовувати так званий "метод кришки". Нехай тепла сковорода приготує нижню частину яйця, а накривши сковороду кришкою, нехай приготується верхня частина.

За її словами, цей спосіб дозволяє уникнути складної "гімнастики з яйцями". Весь процес полягає в тому, щоб дати теплу рівномірно обробити яйце. Для цього потрібно розігріти оливкову олію на середньому вогні, розбити яйце в сковороду і залишити його на хвилину. Потім слід накрити сковороду кришкою.

Тримайте сковороду накритою протягом 45 – 60 секунд, поки білок не затвердне, а жовток залишиться м’яким. Щоб перевірити, обережно похитайте сковороду – жовток має злегка рухатися. Коли яйце буде готове, перекладіть його на тарілку за допомогою лопатки. Повторіть ці дії з наступним яйцем,
– додає Меган.

Вона також зазначила, що такий метод виключає необхідність перевертати яйця, знижуючи ризик їх пошкодження.