Готуємося до Геловіну: коли і як вирізати гарбуз, щоб він стояв довше

31 жовтня 2024, 11:07
Читать новость на русском

Геловін уже дуже близько. Прихильники цього містичного свята готуються на повну: обирають костюми та стрічки, щоб подивитись їх уночі. А також займаються вирізанням гарбуза, щоб прикрасити ним оселю.

Якщо ви плануєте зібрати друзів та родину й вирізати візерунки на сезонному овочі, то потрібно дотриматися кількох простих правил, пишуть Тренди 24.

Дивіться також Створять атмосферу магії та містики: топ-5 книг, які варто прочитати на Геловін

Коли найкраще купувати гарбуз на Геловін

Будь-який час у жовтні напередодні Геловіна, який святкують 31 жовтня, ідеальний час для придбання гарбуза.

Гарбузи зберігаються від восьми до 12 тижнів після збору, тому вони залишаться свіжими, як тільки ви їх зірвете.

Але після того, як ви виріжете гарбуз, годинник почне відлік часу.


Коли найкраще купувати гарбуз на Геловін / Фото Istock

Коли найкраще вирізати гарбуз

Коли ви визначилися з візерунком гарбуза й намітили його на шкірці, настав час взяти ніж та обережно вирізати гарбуз великих розмірів.

Після того, як гарбуз вирізаний і видовбаний, він буде зберігатися приблизно від 5 до 10 днів. Далі він почне в'янути й пахнути, як гнилий овоч.

Тож не вирізайте гарбуз до 27 жовтня, щоб перестрахуватися.


Коли найкраще вирізати гарбуз / Фото Istock

Як вибрати гарбуз, який збережеться до Геловіну

По-перше, переконайтеся, що ви обираєте абсолютно бездоганний гарбуз з полиці. Якщо на ньому є порізи або плями, це означає, що він не свіжий.

Також зверніть увагу на текстуру. Якщо гарбуз м'який на дотик, це означає, що він не буде зберігатися так довго, як вам хотілося б.

Як зробити так, щоб ваш гарбуз на Геловін простояв довше

Після того, як ви витягнете серцевину гарбуза, варто обприскати їх м'ятним милом, оскільки м'ята має протигрибкову дію і сповільнить процес розпаду гарбуза.


Як зробити, щоб гарбуз простояв довше / Фото Istock

Що більше повітря циркулює навколо гарбуза, то краще. Адже, що менше повітря циркулює, то швидше він покривається пліснявою.

Ви також можете поставити гарбуз у холодильник, загорнувши його в пакет, щоб зволожити. Інший спосіб зволоження – замочити гарбуз у великому відрі з холодною водою на ніч.