Ваш сир завжди буде свіжим: експерти дали кілька простих порад, як уникнути появи плісняви
Експерти з NRC Business Waste поділилися важливими порадами щодо правильного зберігання сиру. Якщо їх дотримуватися, він буде залишатися якомога довше свіжим та без плісняви.
Повідомляє 24 Канал з посиланням на Express. Зокрема, експерти відзначають, що підтримувати свіжий вигляд сиру доволі просто.
Дивіться також Чому не можна зберігати яйця у дверцятах холодильника: експерти 2 роки досліджували цю тему
Як зберігати сир правильно
Хоча сир, як правило, має тривалий термін придатності, неправильне зберігання може призвести до утворення плісняви досить швидко,
– йдеться у публікації.
Експерти зазначають, що зберігати сир правильно, щоб він залишався свіжим, досить просто, хоча багато людей продовжують робити типові помилки.
Перш за все, фахівці радять уникати надмірного використання пластику або харчової плівки, оскільки вони затримують вологу та створюють середовище, сприятливе для розмноження бактерій, що спричиняє швидке утворення і ріст плісняви.
Для зберігання твердого сиру експерти рекомендують огорнути його пергаментним папером, що дозволяє продукту "дихати". Водночас щоб довше зберігати м'які сири, їх потрібно герметично запаковувати – у цьому випадку щільна харчова плівка може підійти.
Залишки сиру експерти радять натерти, скласти в герметичний пакет і заморозити. Це допоможе зберегти його текстуру після розморожування і він буде готовим для використання під час приготування їжі або як посипку для страв.