Деякі фрукти та овочі на українських ринках почали дешевшати: які ціни наприкінці жовтня
Джерело:
East FruitДеякі овочі, як картопля, морква та інші, наразі продовжують дорожчати. Втім, ціни на деякі фрукти та овочі подешевшали попри загальну тенденцію до здорожчання, притаманну завершенню сезону збору врожаїв.
Які ціни встановились на овочі та фрукти
Майже 2 місяці в Україні дорожчає картопля: ціна на неї порівняно з минулим роком зросла у понад 3 рази. Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що на початку цього тижня гуртові ціни на картоплю встановились на рівні 24 – 28 гривні за кілограм, хоча тижнем раніше її продавали по 20 – 22. Дорожче, ніж попереднього тижня, продавалася морква – верхня цінова межа піднялася з 18 до 20 гривень за кілограм.
Читайте також В Україні третій тиждень дорожчають тепличні огірки: у чому причина
Водночас ціни на капусту почали знижуватися. Нижня цінова межа опустилася з 20 до 18 гривень за кілограм. Також подешевшала і ріпчаста цибуля – нижня цінова межа знизилася до 14 до 13 гривень за кілограм.
Рекорди подорожчання демонструє огірок, ціни на який зростають третій тиждень поспіль. Так, верхня цінова межа піднялася за тиждень з 70 до 90 гривень за кілограм. При цьому томат звузив ціновий коридор з 35 – 90 гривень за кілограм до 40 – 60.
Удвічі дорожче, ніж тижнем раніше, продавали кабачок і броколі. Ціни підскочили з 20 – 25 гривень за кілограм до 45 – 50 та з 50 – 55 до 100 – 110 гривень за кілограм відповідно. Натомість ціни на гарбуз знизилися з 35 – 40 до 15 – 25 гривень за кілограм.
Зверніть увагу! У фруктово-ягідному сегменті ціни переважно зростали. Найдорожче продавався ківі. Ціна підскочила з 70 – 115 до 95 – 160 гривень за кілограм. Почала дорожчати груша. Якщо тижнем раніше найнижча ціна на фрукт була на рівні 50 гривень за кілограм, то тепер – 80 гривні за кілограм.