Які ціни встановились на овочі та фрукти
Майже 2 місяці в Україні дорожчає картопля: ціна на неї порівняно з минулим роком зросла у понад 3 рази. Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що на початку цього тижня гуртові ціни на картоплю встановились на рівні 24 – 28 гривні за кілограм, хоча тижнем раніше її продавали по 20 – 22. Дорожче, ніж попереднього тижня, продавалася морква – верхня цінова межа піднялася з 18 до 20 гривень за кілограм.
Читайте також В Україні третій тиждень дорожчають тепличні огірки: у чому причина
Водночас ціни на капусту почали знижуватися. Нижня цінова межа опустилася з 20 до 18 гривень за кілограм. Також подешевшала і ріпчаста цибуля – нижня цінова межа знизилася до 14 до 13 гривень за кілограм.
Рекорди подорожчання демонструє огірок, ціни на який зростають третій тиждень поспіль. Так, верхня цінова межа піднялася за тиждень з 70 до 90 гривень за кілограм. При цьому томат звузив ціновий коридор з 35 – 90 гривень за кілограм до 40 – 60.
Удвічі дорожче, ніж тижнем раніше, продавали кабачок і броколі. Ціни підскочили з 20 – 25 гривень за кілограм до 45 – 50 та з 50 – 55 до 100 – 110 гривень за кілограм відповідно. Натомість ціни на гарбуз знизилися з 35 – 40 до 15 – 25 гривень за кілограм.
Зверніть увагу! У фруктово-ягідному сегменті ціни переважно зростали. Найдорожче продавався ківі. Ціна підскочила з 70 – 115 до 95 – 160 гривень за кілограм. Почала дорожчати груша. Якщо тижнем раніше найнижча ціна на фрукт була на рівні 50 гривень за кілограм, то тепер – 80 гривні за кілограм.