ЄС планує збільшити виробництво цукру: які обсяги хочуть виробляти
- ЄС планує збільшити виробництво цукру на 1 мільйон тонн у маркетинговому році 2024/25, досягнувши 16,6 мільйона тонн.
- Збільшення обсягів виробництва відбудеться завдяки розширенню площ під цукровими буряками, з очікуваною стабільною урожайністю та цукристістю.
- Імпорт цукру до ЄС зменшиться на 13% до 1,25 мільйона тонн у 2024/25, а кінцеві запаси цукру оцінюються в 1,8 мільйона тонн.
Джерело:
УкрцукорУ Євросоюзі запланували збільшення виробництва цукру. Згідно з початковими оцінками, опублікованими Єврокомісією, у новому сезоні 2024/25 маркетингового року в ЄС виробництво цукру збільшиться на 1 мільйон тонн.
Скільки цукру планує виробляти ЄС
Виробництво білого цукру в ЄС у 2024/2025 маркетинговому році оцінюється в 16,6 мільйона тонн, повідомляє Укрцукор. Цей обсяг на 6% більше порівняно з 2023/2024.
Читайте також Пшениця, цукор і соки вийшли у лідери українського експорту агропродукції 2024 року
Виробництво цукру в ЄС очікується вище на 7% порівняно з середнім показником за 5 років. Збільшення виробництва відбудеться завдяки значному збільшенню площ під цукровими буряками. При цьому урожайність цукрових буряків та цукристість очікуються стабільними. Про це говориться у звіті генерального директора по сільському господарству Єврокомісії на підставі даних Євростату.
Важливо Завдяки більшій доступності на внутрішньому ринку та меншим постачанням цукру з України імпорт цукру на ринки ЄС скоротиться до 1,25 млн тонн у 2024/2025, що на 13% менше, ніж у 2023/2024. Кінцеві запаси цукру оцінюються в 1,8 мільйона тонн на кінець 2024/2025.