Як засервірувати стіл на Різдво: 10 атмосферних ідей

10 листопада 2024, 15:27
Читать новость на русском

До Різдва залишилося вже менше ніж 2 місяці, то ж саме час подумати про те, як задекорувати святковий стіл на свята, щоб встигнути купити всі необхідні предмети. Адже смачні страви – це, звісно, дуже важливо, однак саме декорації можуть додати особливої атмосфери.

Ключем до успішного дизайну є баланс між стилем та функціональністю. Про це 24 Канал повідомляє з посиланням на Homes and gardens.

Читайте також Як легко позбуватися непотрібних речей: 4 японські методи

Навіть найдрібніші деталі – скатертини та серветки, посуд, свічки та квіти – здатні зробити день справді чудовим і незабутнім для гостей,
– пояснила дизайнерка Тріша Гільд.

Ідеї для різдвяного сервірування столу

Щоб створити ефект багатошаровості на столі, використовуйте багато гілочок ялинки, калину і шишки. Доповнити цей дизайн можна серветками, на яких також будуть зображені калина та гілочки ялинки. Якщо у вас ще є посуд з таким візерунком, тоді багатошаровість гарантована.


Сервірування столу на Різдво / Фото Pottery Barn

Традиційними кольорами різдвяного декору є червоний та зелений, однак, якщо ви любите мінімалізм, то можете обрати більш стриманий дизайн. Нейтральна палітра також може бути святковою. Прикрасіть білу скатертину зеленню і ви отримаєте приголомшливо стильний ефект. Для атмосфери дизайнери радять поставити на столі свічки різної висоти та свіжі білі квіти. 


Сервірування столу на Різдво в нейтральному кольорі / Фото The White Company

Стильна біла скатертина з червоним візерунком може стати основою для вашого святкового столу. Доповнити її можна червоною свічкою. Такий дизайн – один з найпростіших способів додати атмосфери Різдва за столом.


Скатертина допоможе створити особливу атмосферу / Фото Tori Murphy

Підійдіть творчо до сервірування столу і своєї колекції різдвяного посуду. Використовуйте кілька різних тарілок та серветок. Якщо ви хвилюєтеся через те, що вони різних кольорів, то просто додайте інші декорації у таких же кольорах. Це допоможе поєднати їх.


Використовуйте різний посуд / Фото Emma Lee

Зауважте Як вибрати лампу для тумбочки біля ліжка: 4 золотих правила від дизайнерів

Заздалегідь подумайте про те, де сяде кожен гість. Іменні картки на тарілках стануть родзинкою свята. Гості відчуватимуть, що ви турбувалися про них. До речі, ви можете навіть розташувати тарілки з улюбленою стравою кожного гостя ближче до нього.


Іменна картка на столі / Фото Future

Якщо у вас круглий стіл, то чудовим варіантом буде розмістити весь декор посередині столу. Ви можете покласти там різдвяний вінок, який раніше висів на дверях, та розставити біля нього свічки. Це просто, але дуже красиво.


Сервірування круглого столу / Фото Emma Lee

Довгі свічки та зимові квіти на різдвяному столі додадуть пишності та яскравості. Поставте свічки по всій довжині столу і так само розмістіть вази з квітами. Необов'язково купувати багато квітів – це може бути зелень і лише декілька квіток.


Яскравий дизайн різдвяного столу / Фото Paul Massey

Свічки можуть стати акцентом різдвяного столу. Однак для цього недостатньо просто поставити їх у красиві свічники. Дизайнери радять проявити креативність і задекорувати свічки. Наприклад, можна зав'язати на свічниках стрічки у формі банта.


Оригінальні свічники / Фото Rowen & Wren

Щоб не вигадувати щось кардинально нове, можна взяти за основу дизайн кімнати. Наприклад, якщо у вас переважає блакитний колір в інтер'єрі, то на стіл можна також додати різдвяні декорації блакитного кольору. Це створить відчуття єдності і продуманості. Блакитні серветки та блакитна фігурка ялинки доповнять сервірування.


Візьміть за основу дизайн кімнати / Фото Jody Stewart

Скандинавський стиль також може бути атмосферним та різдвяним. Поціновувачі мінімалізму можуть обрати пастельну скатертину, оливкові серветки і доповнити їх класичним білим посудом, стриманими свічниками та керамічними ялинками.


Сервірування у скандинавському стилі / Фото Layered Lounge

Дизайнери радять інвестувати у якісний посуд, який ви зможете щороку використовувати на Різдво.