Від хаосу до порядку: як навести лад на полиці зі спеціями в кухні

10 грудня 2024, 16:10
Читать новость на русском

Люди, у яких невелика кухня, ставлять собі за мету максимально ефективно використати наявний простір для зберігання. Організовані полички для спецій в шафі є критично важливим елементом.

Незалежно від того, чи використовуєте ви шафу, стелаж або шухляду, є кілька стратегій, що можуть допомогти вам досягти оптимальної організації при складанні ваших спецій чи сумішей приправ. Про це пише 24 Канал з посиланням на Real Simple.

Дивіться також Ніколи так не робіть: кольори, які не можна поєднувати з дубовими кухонними шафами

Як навести лад з баночками зі спеціями в кухонних шафах

Вийміть усе. Будь-який професійний організатор скаже вам, що найважливішим кроком в організації простору буде спочатку все вийняти з шафки. Це корисно, адже тоді ви можете бачити все, що у вас є і можете визначити, що потрібно замінити чи скільки місця вам дійсно потрібно для зберігання необхідних речей. 

Перевірити термін придатності. Це допоможе вам легко визначити, які інгредієнти стояли в шафі набагато довше, ніж ви думали. Якщо на баночці немає терміну придатності, треба перевірити, чи пряність яскрава та ароматна. Якщо спеції не мають запаху або втратив свій колір, є велика ймовірність того, що термін придатності закінчився або він все одно не надасть смаку вашій їжі. Проте найкраще це, коли є на баночці вказаний термін придатності, аби точно бути впевненим, що ці спеції краще прибрати з полиці.

Позначте баночки. Гарним рішенням буде зробити маркування на баночці з назвою спецій та з етикеткою, де буде вказана дата відкриття. Це убезпечить вас від використання чогось із простроченим терміном придатності.


Важливо маркувати баночки із спеціями, щоб бути впевненими в їхній якості / Фото Gareth Hubbard

Розробіть організаційну систему. Уважно подумайте про те, як ви використовуєте свою шафу для спецій і що найчастіше використовуєте. Саме ці баночки повинні стояти попереду.

Загалом дуже зручно, коли є певний набір баночок, адже тоді вони ідеально щільно прилягають одна до одної і створюють скоординований вигляд. Додамо, що для дуже глибоких, але коротких шаф висувні стелажі є чудовим варіантом для збільшення простору для зберігання.

Також для сипучих продуктів можна використовувати карусель для спецій, що дозволить легко побачити, що саме вам потрібно взяти.