"З жовтими очима та прищами": ШІ показав, як виглядатимуть люди, що харчуються фастфудом

7 січня 2025, 12:05
Читать новость на русском

Всі ми періодично любимо поїсти нездорову, але ж таку смачну та калорійну їжу. Чипси, картопля фрі та кола присутні у раціоні багатьох людей. За допомогою ШІ ми можемо побачити, який вигляд матимуть люди через 30 років, якщо в їхньому раціоні й надалі буде переважати нездорова їжа.

Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на Need To Know.

Дивіться також Ядерка, панування ШІ та новий локдаун: якими можуть бути "чорні лебеді" 2025 року

Автори дослідження вирішили запитати у штучного інтелекту, як зміниться зовнішній вигляд людини, яка протягом 30 років буде їсти нездорову їжу.

За прогнозами ШІ, у 2055 році надмірне споживання ультрапереробленої їжі та нестача свіжих поживних інгредієнтів призведе до зростання захворюваності на діабет 2 типу, жирову дистрофію печінки та внутрішньочеревний жир.

Інші побічні ефекти містять несприятливий режим сну, що призводить до втоми, денної сонливості, дратівливості, поганої концентрації уваги – і більшого стресу, що спричиняє швидку появу зморшок.


ШІ показав, як виглядатимуть люди, що харчуються фастфудом / Фото Gousto

Як ми бачимо, ШІ бачить людей з горбатими плечима, вкритим прищами чолом, жовтими очима і змарнілим обличчям. Тримаючи в руках інгалятор, можна припустити, що люди також матимуть випнуті животи і щонайменше два підборіддя. Мало того, ноги будуть набряклими, часто болітимуть, на шкірі з'являться болісні виразки і збільшиться кількість зморшок.

Чому шкідливо весь час їсти фастфуд

Докторка Гіларі Джонс, членкиня Британської академії наук сказала, що ультраоброблені продукти самі по собі не є шкідливими, але коли вони домінують у нашому раціоні і замінюють свіжі, багаті на поживні речовини продукти, вони можуть збільшити ризик довгострокових проблем зі здоров'ям, таких як:

  • серцево-судинні захворювання,
  • порушення метаболізму,
  • дефіцит поживних речовин.

Збалансоване харчування, повне свіжих, цільних інгредієнтів, має важливе значення для профілактики хронічних захворювань і підтримання загального стану здоров'я. Приготування їжі на швидку руку – це один із найефективніших способів мінімізувати споживання ультраобробленої їжі та підтримувати збалансований раціон,
– наголосила вона.