Не в погребі й не в холодильнику: де зберігати овочі, щоб дожили до літа
- Для зберігання зимових овочів підходять неопалювані кімнати або прохолодні приміщення з низькою вологістю і гарною вентиляцією.
- Картоплю слід зберігати при температурі від 4 до 10 градусів у темному, сухому та провітрюваному місці, уникаючи холодильника.
Зберегти врожай овочів до літа – завдання не з легких, особливо коли ні погреба, ні прохолодного сховища немає. Однак існують перевірені методи, які дозволяють зберегти овочі у прийнятному стані навіть за кімнатної температури чи в непримітних місцях будинку.
Більше про це у своєму блозі розповіла Melissa Norris, передає 24 Канал.
Дивіться також Не лише забиває раковину: чому ні в якому разі не можна викидати кавову гущу в умивальник
Куди перенести врожай?
Якщо в будинку є неопалювана кімната або надвірне приміщення з прохолодною температурою, це може стати чудовим місцем для зберігання зимових овочів – гарбузів, картоплі, цибулі, коренеплодів. В ідеалі підійде кімната, де температура стабільно низька, з малою вологістю та гарною вентиляцією.
Що, як і чому?
Як пише UC Agriculture and Natural Resources, більшість коренеплодів і "довгозберігаючих" овочів найкраще витримують температуру близько 0 – 5 градусів з помірною вологістю. Занадто теплі або занадто вологі умови прискорюють псування.
Щоб уникнути скупчення вологи й цвілі, овочі краще зберігати в ящиках з отворами або на решітках.
Довго не можете обрати потрібний товар? Плутаєтесь в характеристиках та не знаєте, який варіант найкращий? Це більше не проблема, адже на Rozetka є відгуки від інших покупців, які допоможуть зорієнтуватись. Сайт та застосунок постійно оновлюють, щоб там було ще більше послуг, а користуватись ними було ще зручніше.
Де найкраще зберігати картоплю?
Ідеальна температура для зберігання картоплі становить від 4 до 10 градусів, уникати варто холодильника, оскільки це може погіршити її смак.
Картоплю слід зберігати у темному, сухому та добре вентильованому місці, використовуючи паперові мішки або картонні коробки.