Чи може Київ уникнути нового локдауну: що кажуть у Держспоживслужбі
Джерело:
телеграм-канал "Сегодня"Показники щодо захворюваності на коронавірус змінюються щодня. Втім, чутки про те, що найближчим часом карантин у столиці можуть посилити, не відповідають дійсності.
Наразі передумов для цього зовсім немає. Таку інформацію у вівторок, 7 вересня, озвучив Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби.
Зверніть увагу Потрібно приготуватися до складної ситуації, – прогноз науковця НАН України щодо COVID-19 восени
Він наголосив, що рішення щодо переходу Києва у жовту або помаранчеву зони ухвалює виключно державна комісія з ТЕБ та НС. "Поки інформація про можливі обмеження – чутки, які хтось розпускає. Вони є абсолютно безпідставними", – запевнив посадовець.
Довідка. Раніше ЗМІ писали, що локдаун у столиці можуть запровадити вже з 15 вересня. Стверджували, що обмеження можуть зачепити кафе, ресторани, салони краси та інші заклади.Захворюваність прогнозовано зростає
Крім цього, очільник Держпродспоживслужби пояснив, що захворюваність у столиці зростатиме, але ця ситуація є прогнозованою. Мовляв, це абсолютно нормально, зважаючи на пору року.
Це нормально для осіннього сезону. Зараз перед є максимальне завдання – правильно провести вакцинацію населення,
– підкреслив Рубан.
Саме масштабна вакцинація, за словами посадовця, допоможе уникнути впровадження посилених обмежень. "Якщо це буде зроблено, ніякого локдауна взагалі бути не може", – переконаний він.