Чи може Київ уникнути нового локдауну: що кажуть у Держспоживслужбі

7 вересня 2021, 21:27
Читать новость на русском

Показники щодо захворюваності на коронавірус змінюються щодня. Втім, чутки про те, що найближчим часом карантин у столиці можуть посилити, не відповідають дійсності.

Наразі передумов для цього зовсім немає. Таку інформацію у вівторок, 7 вересня, озвучив Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби.

Зверніть увагу Потрібно приготуватися до складної ситуації, – прогноз науковця НАН України щодо COVID-19 восени

Він наголосив, що рішення щодо переходу Києва у жовту або помаранчеву зони ухвалює виключно державна комісія з ТЕБ та НС. "Поки інформація про можливі обмеження –  чутки, які хтось розпускає. Вони є абсолютно безпідставними", – запевнив посадовець.

Довідка. Раніше ЗМІ писали, що локдаун у столиці можуть запровадити вже з 15 вересня. Стверджували, що обмеження можуть зачепити кафе, ресторани, салони краси та інші заклади. 

Захворюваність прогнозовано зростає

Крім цього, очільник Держпродспоживслужби пояснив, що захворюваність у столиці зростатиме, але ця ситуація є прогнозованою. Мовляв, це абсолютно нормально, зважаючи на пору року.

Це нормально для осіннього сезону. Зараз перед є максимальне завдання – правильно провести вакцинацію населення, 
– підкреслив Рубан.  

Саме масштабна вакцинація, за словами посадовця, допоможе уникнути впровадження посилених обмежень. "Якщо це буде зроблено, ніякого локдауна взагалі бути не може", – переконаний він.