Закриваємо сезон барбекю: швидкі та апетитні рецепти з курки за 30 хвилин
Останній пікнік цього сезону – це завжди особлива подія. Повітря вже свіже, але сонце ще гріє. Це чудова нагода посмакувати апетитною курочкою, підсмаженою прямо на вогні.
Приготувати ідеальне м’ясо на грилі так, щоб воно було соковитим, ароматним та смакувало кожному – не таке просте завдання, як може здатися на перший погляд, інформує 24 Канал.
Спробуйте також Влаштовуємо пікнік у стилі улюблених серіалів: 5 ідей страв для відпочинку
Помилки інколи починаються ще на етапі маринування: хтось переборщує зі спеціями, хтось пересолює чи маринад просто не встигає просочити м’ясо.
Та вихід є навіть для тих, хто спонтанно вирішив зібрати друзів на пікнік. Секрет простий – свіжомариноване м’ясо від ТМ "Апетитна". У лінійці бренду є готові до приготування гомілки, стегна, крильця у різних маринадах і ковбаски, які смакують і поціновувачам класики, і тим, хто любить яскраві східні чи пряні ноти.
З "Апетитною" все буде просто: дістаєте курочку з упаковки, кладете на гриль, у духовку чи на сковорідку – і вже за 30 хвилин у вас готова страва ресторанного рівня. Без зайвих клопотів та довгих годин маринування – ідеально для тих, хто цінує час та любить смачні зустрічі.
У цьому матеріалі ми підготували кілька простих, але особливих рецептів, які до снаги навіть новачкам: від соковитих гомілок “Делі” з фруктами гриль до пікантних крилець “Макао” із картопелькою по-селянськи.
Гомілки “Делі” з фруктами гриль
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Порція насолоди / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 1 упаковка курячих гомілок "Делі" зі спецією карі від ТМ "Апетитна";
– 1 ананас;
– 2 сливи;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– мед та лимонний сік до смаку;
– сіль до смаку;
– дрібка меленої паприки;
– дрібка меленого імбиру.
Приготування:
- Покладіть курячі гомілки на решітку або гриль і готуйте близько 20 хвилин, час від часу перевертаючи. Так курятина залишиться ніжною, а зверху утвориться апетитна скоринка.
- Паралельно підготуйте фрукти: наріжте персики та сливи половинками, ананас – кільцями.
- Змастіть їх оливковою олією, злегка збризніть лимонним соком.
- Викладіть на гриль за 5 хвилин до готовності м’яса й обсмажте до золотистих смужок.
- Подавайте гомілки разом із фруктами, злегка поливши їх медом для карамельного смаку.
Крильця “Солодкий чилі”
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Пікантна курочка / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 1 упаковка курячих крилець "Солодкий чилі" від ТМ "Апетитна";
– 1 жовтий болгарський перець;
– 6 – 8 помідорів чері;
– 1 – 2 червоні перчики чилі;
– 1 лимон;
– 2 зубчики часнику;
– сіль грубого помелу до смаку.
Приготування:
- Викладіть курячі крильця на решітку або гриль-пательню.
- Додайте половинки лимона, кільця болгарського перцю, помідори чері, зубчики часнику та цілі перчики чилі.
- Готуйте крильця близько 20 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб все рівномірно підрум’янилося.
- Овочі також перевертайте для появи гарних гриль-смужок.
- Подавайте страву гарячою, посипавши овочі грубою сіллю та прикрасивши лимоном.
Стегна “Айдахо” з баклажаном
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Шедевр без зайвих зусиль / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих стегон "Айдахо" від ТМ "Апетитна";
– оливкова олія;
– 2 баклажани;
– 2 червоні болгарські перці;
– 1 цибулина;
– 4 зубчики часнику;
– 1 пучок кінзи;
– 1 пучок зеленої цибулі;
– 4 столові ложки соняшникової олії;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка рисового оцту або лимонного соку;
– 1 чайна ложка цукру;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Змастіть решітку гриль оливковою олією, щоб м’ясо не прилипало.
- Викладіть курячі стегна на решітку.
- Готуйте близько 25 – 30 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб вони рівномірно підрум’янилися та зберегли соковитість.
- Перекладіть готові стегна на тарілку, накрийте фольгою та залиште на 5 хвилин, щоб сік рівномірно розподілився всередині. Подавайте гарячими з овочами.
Ідеальне доповнення до курячих стегон / Фото Shutterstock
- Готуємо овочі. Баклажани наріжте великими скибочками, посоліть і залиште на 10 хвилин, аби позбутися гіркоти. Потім промийте й обсушіть.
- Болгарський перець наріжте середніми шматочками, цибулю – півкільцями.
- На розігрітій пательні з олією обсмажте баклажани до рум’яності. Додайте перець та цибулю, смажте разом ще кілька хвилин.
- Окремо змішайте соєвий соус, оцет (або лимонний сік), цукор і подрібнений часник. Влийте соус у сковороду, перемішайте овочі й прогрійте ще 2 хвилини. Посипте дрібно нарізаною зеленню та подавайте разом із запеченими стегнами "Айдахо".
Крильця "Макао", приготовані на грилі з картоплею по-селянськи
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Нове виконання улюбленої курочки / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих крилець "Макао" від ТМ "Апетитна";
– сир пармезан до смаку;
– зелень до смаку;
– 600 грамів картоплі;
– 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії;
– 1 чайна ложка солі;
– пів чайної ложки меленого чорного перцю;
– 1 чайна ложка паприки.
Приготування:
- Покладіть курячі крильця на попередньо розігрітий гриль.
- Готуйте все упродовж 20 хвилин, час від часу перевертаючи.
- Викладіть крильця на тарілку і посипте сиром та зеленню.
- Картоплю добре помийте та розріжте на часточки, не очищаючи шкірку.
- Перекладіть у миску, додайте олію, сіль, перець і паприку.
- Добре перемішайте, щоб спеції рівномірно покрили шматочки.
- Викладіть картоплю на решітку гриля. Готуйте 25 – 30 хвилин, перевертаючи, поки вона стане м’якою всередині та золотистою зовні.
- Посипте страву свіжою зеленню та подавайте гарячою.
Смачного!