Приготувати ідеальне м’ясо на грилі так, щоб воно було соковитим, ароматним та смакувало кожному – не таке просте завдання, як може здатися на перший погляд, інформує 24 Канал.
Спробуйте також Влаштовуємо пікнік у стилі улюблених серіалів: 5 ідей страв для відпочинку
Помилки інколи починаються ще на етапі маринування: хтось переборщує зі спеціями, хтось пересолює чи маринад просто не встигає просочити м’ясо.
Та вихід є навіть для тих, хто спонтанно вирішив зібрати друзів на пікнік. Секрет простий – свіжомариноване м’ясо від ТМ "Апетитна". У лінійці бренду є готові до приготування гомілки, стегна, крильця у різних маринадах і ковбаски, які смакують і поціновувачам класики, і тим, хто любить яскраві східні чи пряні ноти.
З "Апетитною" все буде просто: дістаєте курочку з упаковки, кладете на гриль, у духовку чи на сковорідку – і вже за 30 хвилин у вас готова страва ресторанного рівня. Без зайвих клопотів та довгих годин маринування – ідеально для тих, хто цінує час та любить смачні зустрічі.
У цьому матеріалі ми підготували кілька простих, але особливих рецептів, які до снаги навіть новачкам: від соковитих гомілок “Делі” з фруктами гриль до пікантних крилець “Макао” із картопелькою по-селянськи.
Гомілки “Делі” з фруктами гриль
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Порція насолоди / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 1 упаковка курячих гомілок "Делі" зі спецією карі від ТМ "Апетитна";
– 1 ананас;
– 2 сливи;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– мед та лимонний сік до смаку;
– сіль до смаку;
– дрібка меленої паприки;
– дрібка меленого імбиру.
Приготування:
- Покладіть курячі гомілки на решітку або гриль і готуйте близько 20 хвилин, час від часу перевертаючи. Так курятина залишиться ніжною, а зверху утвориться апетитна скоринка.
- Паралельно підготуйте фрукти: наріжте персики та сливи половинками, ананас – кільцями.
- Змастіть їх оливковою олією, злегка збризніть лимонним соком.
- Викладіть на гриль за 5 хвилин до готовності м’яса й обсмажте до золотистих смужок.
- Подавайте гомілки разом із фруктами, злегка поливши їх медом для карамельного смаку.
Крильця “Солодкий чилі”
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Пікантна курочка / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 1 упаковка курячих крилець "Солодкий чилі" від ТМ "Апетитна";
– 1 жовтий болгарський перець;
– 6 – 8 помідорів чері;
– 1 – 2 червоні перчики чилі;
– 1 лимон;
– 2 зубчики часнику;
– сіль грубого помелу до смаку.
Приготування:
- Викладіть курячі крильця на решітку або гриль-пательню.
- Додайте половинки лимона, кільця болгарського перцю, помідори чері, зубчики часнику та цілі перчики чилі.
- Готуйте крильця близько 20 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб все рівномірно підрум’янилося.
- Овочі також перевертайте для появи гарних гриль-смужок.
- Подавайте страву гарячою, посипавши овочі грубою сіллю та прикрасивши лимоном.
Стегна “Айдахо” з баклажаном
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Шедевр без зайвих зусиль / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих стегон "Айдахо" від ТМ "Апетитна";
– оливкова олія;
– 2 баклажани;
– 2 червоні болгарські перці;
– 1 цибулина;
– 4 зубчики часнику;
– 1 пучок кінзи;
– 1 пучок зеленої цибулі;
– 4 столові ложки соняшникової олії;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка рисового оцту або лимонного соку;
– 1 чайна ложка цукру;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Змастіть решітку гриль оливковою олією, щоб м’ясо не прилипало.
- Викладіть курячі стегна на решітку.
- Готуйте близько 25 – 30 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб вони рівномірно підрум’янилися та зберегли соковитість.
- Перекладіть готові стегна на тарілку, накрийте фольгою та залиште на 5 хвилин, щоб сік рівномірно розподілився всередині. Подавайте гарячими з овочами.
Ідеальне доповнення до курячих стегон / Фото Shutterstock
- Готуємо овочі. Баклажани наріжте великими скибочками, посоліть і залиште на 10 хвилин, аби позбутися гіркоти. Потім промийте й обсушіть.
- Болгарський перець наріжте середніми шматочками, цибулю – півкільцями.
- На розігрітій пательні з олією обсмажте баклажани до рум’яності. Додайте перець та цибулю, смажте разом ще кілька хвилин.
- Окремо змішайте соєвий соус, оцет (або лимонний сік), цукор і подрібнений часник. Влийте соус у сковороду, перемішайте овочі й прогрійте ще 2 хвилини. Посипте дрібно нарізаною зеленню та подавайте разом із запеченими стегнами "Айдахо".
Крильця "Макао", приготовані на грилі з картоплею по-селянськи
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Нове виконання улюбленої курочки / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих крилець "Макао" від ТМ "Апетитна";
– сир пармезан до смаку;
– зелень до смаку;
– 600 грамів картоплі;
– 2 столові ложки оливкової або соняшникової олії;
– 1 чайна ложка солі;
– пів чайної ложки меленого чорного перцю;
– 1 чайна ложка паприки.
Приготування:
- Покладіть курячі крильця на попередньо розігрітий гриль.
- Готуйте все упродовж 20 хвилин, час від часу перевертаючи.
- Викладіть крильця на тарілку і посипте сиром та зеленню.
- Картоплю добре помийте та розріжте на часточки, не очищаючи шкірку.
- Перекладіть у миску, додайте олію, сіль, перець і паприку.
- Добре перемішайте, щоб спеції рівномірно покрили шматочки.
- Викладіть картоплю на решітку гриля. Готуйте 25 – 30 хвилин, перевертаючи, поки вона стане м’якою всередині та золотистою зовні.
- Посипте страву свіжою зеленню та подавайте гарячою.
Смачного!







