Коли після Нового року залишилися продукти: найкращі рецепти післясвяткових страв
Новорічні свята позаду, і навіть після гостей в холодильнику ще повно їжі та невикористаних продуктів? Знайома ситуація: накривали стіл "з запасом", але не всі закупи стали у нагоді. Не поспішайте засмучуватись — це чудова можливість створити нові смачні страви, зекономити час і гроші, і головне, поїсти нормально!
Команда 24 Каналу підготувала варіанти рецептів з інгредієнтів, котрі точно є у кожного вдома: м'ясне та сирне асорті, крабові палички, картопляне пюре, консервовані гриби та ананаси. Зберігайте смачні ідеї та поїжте нормально!
Читайте також Мінімум часу та продуктів і нормальний соус: рецепти ідеального перекусу
Післясвяткові страви для справжніх гурманів
Пиріг вівчаря
Пиріг вівчаря — це класична страва британської кухні, яка підкорює серце своєю простотою та ситністю. Основу страви складає м'ясна начинка, тушкована з овочами у густому соусі, а зверху все покривається шаром ніжного картопляного пюре. У духовці пиріг набуває золотистої скоринки, а його аромат наповнює дім затишком. Ідеальний варіант для сімейної вечері чи теплих зустрічей із друзями.
Пиріг вівчаря – дуже смачно й ситно / Shutterstock
Інгредієнти на 6 порцій:
– 600 грамів картопляного пюре;
– 500 грамів яловичого (або інший) фаршу;
– 200 грамів соусу Лечо ТМ Руна;
– 120 грамів твердого сиру;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 1 куряче яйце;
– 1 зубчик часнику;
– 2 столові ложки води;
– 1 столова ложка олії;
– сіль та перець – до смаку.
Як приготувати
1. Нарізати цибулю, моркву натерти на великій тертці. На розігріту пательню додати олії та обсмажити овочі до золотистого кольору, додати натертий зубчик часнику.
2. Фарш додати на сковорідку до овочевої засмажки та тушкувати впродовж 10 хвилин, тоді додати 2 столові ложки води і накрити кришкою.
3. Додати соус Лечо ТМ Руна до начинки та тушкувати ще 10 хвилин.
4. В окремій ємності змішати картопляне пюре та яєчний жовток до однорідної консистенції.
5. Жаротривку форму змастити олією. Викласти туди готовий фарш, зверху – картопляну суміш. Потерти страву твердим сиром й відправити у духовку.
6. Запікати страву при температурі 180 градусів 35 – 40 хвилин.
Смачний і дуже ситний пиріг вівчаря – готовий! До того ж приготувати її можна з тієї картоплі, що залишилась після новорічної ночі.
Гавайська піца
Домашня гавайська піца – must have під фільм / Shutterstock
Інгредієнти на 6 порцій:
– 400 грамів тіста для піци;
– 150 грамів відвареного курячого філе;
– 150 грамів консервованих ананасів;
– 100 грамів твердого сиру;
– 3 столові ложки соусу Манго spicy ТМ Руна.
Як приготувати
1. Тісто для піци змастити пікантним соусом Манго spicy ТМ Руна.
2. Нарізати кубиками куряче філе та ананаси. Викласти їх на піцу та посипати все тертим сиром.
3. Випікати піцу у духовці 20 – 25 хвилин при температурі 200 градусів.
Ідеальна домашня піца – готова. Залишилося тільки вибрати фільм й насолоджуватися затишком зимового вечора.
Солоні мафіни з беконом
Солоні мафіни з беконом – ідеальний перекус / Shutterstock
Інгредієнти на 6 порцій:
– 300 грамів борошна;
– 100 грамів молока;
– 100 грамів бекону;
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 курячих яйця;
– 2 пакетики розпушувача для тіста;
– соус Солодкий чилі ТМ Руна;
– 2 столові ложки олії;
– сіль до смаку.
Як приготувати
1. В глибокій мисці збити яйця, додати сіль, молоко та масло. В окремій ємності з'єднати борошно та розпушувач та влити яєчно-молочну суміш, перемішати до однорідної консистенції.
2. Бекон порізати та обсмажити на сухій пательні до золотистої скоринки.
3. Смажений бекон додати до тіста та перемішати. Форми для мафінів змастити олією та викласти у них тісто.
4. Випікати мафіни упродовж 15 – 20 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Подавати готові мафіни з соусом Солодкий чилі від ТМ Руна.
6. Лише за 30 – 35 хвилин й свіжа оригінальна запашна випічка готова. Саме те, щоб перекусити вдома або спакувати мафін у свій ланчбокс. Головне – не забути про соус Солодкий чилі ТМ Руна, який доповнить смак страви приємними солодко-пікантними нотками.
Солянка з лимоном та оливками
Солянка – чудовий зимовий варіант першої страви / Shutterstock
Інгредієнти на 4 порції:
– 300 грамів запеченого м'яса;
– 200 грамів шинки;
– 150 грамів мисливських ковбасок;
– 470 грамів Заправки до солянки від ТМ Руна;
– 2 столові ложки олії;
– сіль та перець до смаку;
– скибки лимона і нарізані оливки для подачі.
Як приготувати
1. Нарізати м'ясні вироби довільної форми та злегка обсмажити на розігрітій пательні з олією.
2. У глибоку каструлю налити води, додати Заправку до солянки ТМ Руна у пропорціях 1:1 та поставити на середній вогонь.
3. Додати до каструлі підсмажені м'ясні вироби та варити на середньому вогні до кипіння, потім вимкнути вогонь та дати настоятися до 7 хвилин.
4. За бажанням подавати зі скибками лимона, нарізаними оливками та ложечкою сметани.
Солянка – must have, коли після свят хочеться першої страви. Візьміть до страви готову Заправку для солянки від ТМ Руна. Вона вже містить все необхідне: мариновані огірки, картоплю, маслини, консервовані печериці, прянощі - лише додати воду та улюблені м'ясні вироби. З нею матимете готову солянку за лічені хвилини.
Лаваш з крабовими паличками
Лаваш з крабовими паличками чудово смакує з соусом Тартар / Shutterstock
Інгредієнти на 6 порцій:
– 200 грамів крабових паличок;
– 100 грамів твердого сиру;
– 100 грамів консервовані печериці;
– 50 грамів соусу Тартар ТМ Руна;
– 3 лаваші.
Як приготувати
1. Змастити лаваш соусом Тартар ТМ Руна. Викласти на нього нарізані крабові палички та консервовані печериці.
2. Посипати лаваш тертим сиром, додати соусу Тартар ТМ Руна до смаку та скрутити у рулет.
3. Залишити лаваш на 5 хвилин, щоб він став соковитим, потім нарізати на скибочки і подати до столу.
Готова чудова закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини. Тим більше, що після святкових салатів у холодильнику ще точно залишилися крабові палички.