Влаштовуємо пікнік у стилі улюблених серіалів: 5 ідей страв для відпочинку

За вікном – гарна погода, а це означає, що пора організувати відпочинок на природі. Та щоб барбекю було незабутнім, його можна зробити у стилі популярних серіалів.
Впевнені, фанати "Друзів" були б у захваті від можливості побувати на пікніку разом з Монікою Геллер, або ж послухати цікаві факти про шашлик від Шелдона Купера, поки на мангалі готується соковита і апетитна курочка. Та це все легко влаштувати: варто лиш додати креативності, зателефонувати друзям і зібратись на природі, зазначає 24 Канал.
Читайте також Ще ніколи готувати не було так просто: ідеї рецептів домашнього фастфуду для всієї родини
При цьому на підготовку до зустрічі можна витратити всього 30 хвилин, якщо обрати продукцію ТМ Апетитна. Бренд, який є №1 в Україні у сегменті свіжомаринованого м'яса, пропонує вже готові рішення, щоб зберегти ваш час для важливіших справ.
В асортименті ТМ Апетитна – різні частини курочки на будь-який смак. А головне – м'ясо вже замариноване, тому не доведеться шукати "Карі" чи вишневий соус, або ж переживати, чи добре посолили страву. З ТМ Апетитна підготовка до барбекю буде такою ж легкою і швидкою, як епізод улюбленого серіалу, а результат викликатиме овації у всіх за столом.
А які страви приготувати у стилі "Друзів", "Теорії великого вибуху", "Емілі в Парижі", "Білого лотоса" або ж "Відчайдушних домогосподарок" – ділимось у матеріалі.
Сендвіч із курячим шашликом, який би точно оцінив Джої
Джої не ділиться їжею! А ще Тріббіані обожнює сендвічі, які з легкістю міг би їсти на сніданок, обід та вечерю. Головне – вони мають бути з соковитим і смачним м'ясом.
Цей секретний інгредієнт добре знала Моніка, яка завчасно готувала птицю на свято, а потім частувала Джої неймовірно смачним сендвічем. Та з ТМ Апетитна не доведеться витрачати кілька днів на маринування м'яса, адже можна просто обрати курячий шашлик "Зелень та цибуля". Ніжне і соковите філе у класичному маринаді стане чудовою основою для сендвіча, який би точно оцінив Джої.
Сендвіч з курячим шашликом / Фото Shutterstock
Інгредієнти на 6 порції:
– упаковка курячого шашлику "Зелень та цибуля" від ТМ Апетитна;
– 12 скибок тостового хліба;
– 200 грамів руколи;
– 6 смужок бекону;
– 3 помідори;
– 2 авокадо;
– 3 столові ложки майонезу;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Курячий шашлик нанизуємо на шпажки чи шампурі та готуємо на мангалі до готовності впродовж 30 хвилин. Далі ставимо охолонути та розрізаємо довільними шматками.
- Авокадо очищаємо від кісточки та шкірки, розрізаємо великими смужками.
- Помідор нарізаємо на кружальця. За бажанням можна його посолити.
- Тостовий хліб ставимо на решітку та обсмажуємо на мангалі упродовж 3 – 4 хвилин. Потім обсмажуємо на решітці скибки бекону до хрумкої скоринки.
- Формуємо сендвіч. Для цього хліб змащуємо майонезом, викладаємо на нього скибку бекону, помідор, курячий шашлик, авокадо та накриваємо все другою скибкою хліба.
- Розрізаємо сендвіч навскіс та подаємо до столу.
Стегна в томатному маринаді, які нагадали б Емілі про дім
Складно знайти кіномана, який би не стежив за пригодами Емілі Купер в Парижі. Хоч дівчина була в захваті від французької кухні, про американське коріння вона не забувала.
Тому, якщо хочеться влаштувати пікнік у стилі "Емілі в Парижі", пропонуємо приготувати стегна "Айдахо". Це класична страва американської кухні, що неодмінно розчулила б героїню серіалу Netflix. А для ще більшого антуражу варто взяти скатертину та замінити одноразовий посуд на красиві тарілки – таке б точно оцінила Емілі.
Стегна "Айдахо" – це завжди смачно / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих стегон "Айдахо" від ТМ Апетитна;
– 250 грамів томатів чері;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– кінза або петрушка;
– редиска (за бажанням).
Приготування:
- Курячі стегна викладаємо на решітку для гриля та готуємо на мангалі до запеченої скоринки (25 – 30 хвилин).
- Доки стегна запікаються, готуємо овочевий салат. Для цього розрізаємо навпіл томати, з редиски зрізаємо хвостики та подрібнюємо на тонкі кільця. Миємо свіжу зелень, відділяємо листя від стебел.
- Викладаємо на порційні тарілки редиску, томати, листочки петрушки або кінзи. Присмачуємо салат оливковою олією. За бажанням солимо.
- Викладаємо до салату курячі стегна та подаємо страву гарячою.
Крильця у вишнево-пряному маринаді – у стилі яскравої Тані Маквойд
А от любителям популярного серіалу "Білий лотос" точно захочеться організувати яскравий та водночас вишуканий пікнік, що нагадає одну з головних героїнь – Таню Маквойд. Багатійка любила смачно поїсти, а тому пропонуємо приготувати крильця "Аперо".
Ця страва точно не залишить нікого байдужим. Адже "Аперо" – найм'ясистіша частина курячих крилець, смак якої чудово підкреслює вишневий маринад з пряними спеціями. Таке комбо створить атмосферу сонячної Італії, де відбувались події другого сезону "Білого лотоса".
"Аперо" – курячі крильця у вишнево-пряному маринаді / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих крилець "Аперо" ТМ Апетитна;
– гілочка розмарину.
Приготування:
- Крильця "Аперо" викладаємо на решітку для гриля. Смажимо м'ясо до повної готовності (упродовж 25 – 30 хвилин).
- Листя розмарину відділяємо від гілочки. Посипаємо готові крильця перед подачею.
- Доповнюємо курячі крильця улюбленим овочевим салатом або овочами-гриль.
Гомілки "Делі", які викликали б захват у Раджеша Кутраппалі
Мільйони людей у всьому світі просто в захваті від "Теорії великого вибуху". Зокрема, серіал здобув велику популярність завдяки цікавим і харизматичним персонажам, яких поєднує дружба. Одним з них є індієць Раджеш Кутраппалі.
І хоч він не зміг би заговорити з дівчиною, але залюбки посмакував би курячі гомілки "Делі". Цей продукт ТМ Апетитна поєднав соковите м'ясо та суміш спецій "Карі", що є візиткою індійської кухні. Доповніть пікнік цікавими фактами про барбекю та розмовами про комікси, і атмосферу "Теорії великого вибуху" гарантовано.
Гомілки "Делі" – поєднання соковитого м'яса та суміші спецій "Карі" / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка курячих гомілок "Делі" від ТМ Апетитна;
– 10 грамів кунжуту;
– зелень до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки викладаємо на решітку для запікання.
- Готуємо м'ясо упродовж 30 хвилин або до появи хрумкої скоринки.
- Гомілки посипаємо кунжутом та порізаною зеленню.
Гомілки в апельсиновому маринаді – вибір "Відчайдушних домогосподарок"
А от хто полюбляв дивувати гостей і рідних незвичними стравами – це Брі Ван Дер Камп з "Відчайдушних домогосподарок". Вона створювала кулінарні шедеври, експериментуючи на кухні та випробовуючи власну фантазію.
Щоб організувати пікнік у стилі цього серіалу, пропонуємо обрати гомілки в апельсиновому маринаді. Нотки цитрусових і спеції дуже вдало поєднуються у страві, тому будьте готові, що друзі не обмежаться однією порцією.
Курячі гомілки та апельсиновий маринад – особливе комбо / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– упаковка гомілок в апельсиновому маринаді ТМ Апетитна;
– 2 апельсини;
– зелень до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки викладаємо на решітку для запікання. Обсмажуємо м'ясо на мангалі до появи запеченої скоринки (приблизно 30 хвилин).
- Миємо апельсини, розрізаємо їх на 4 частинки.
- Подаємо курячі гомілки з апельсинами та зеленню.
Смачного!