Укр Рус
14 травня, 13:00
7

Влаштовуємо пікнік у стилі улюблених серіалів: 5 ідей страв для відпочинку

СПЕЦПРОЄКТ
Як організувати пікнік у стилі серіалів Як організувати пікнік у стилі серіалів

За вікном – гарна погода, а це означає, що пора організувати відпочинок на природі. Та щоб барбекю було незабутнім, його можна зробити у стилі популярних серіалів.

Впевнені, фанати "Друзів" були б у захваті від можливості побувати на пікніку разом з Монікою Геллер, або ж послухати цікаві факти про шашлик від Шелдона Купера, поки на мангалі готується соковита і апетитна курочка. Та це все легко влаштувати: варто лиш додати креативності, зателефонувати друзям і зібратись на природі, зазначає 24 Канал

Читайте також Ще ніколи готувати не було так просто: ідеї рецептів домашнього фастфуду для всієї родини

При цьому на підготовку до зустрічі можна витратити всього 30 хвилин, якщо обрати продукцію ТМ Апетитна. Бренд, який є №1 в Україні у сегменті свіжомаринованого м'яса, пропонує вже готові рішення, щоб зберегти ваш час для важливіших справ.

В асортименті ТМ Апетитна – різні частини курочки на будь-який смак. А головне – м'ясо вже замариноване, тому не доведеться шукати "Карі" чи вишневий соус, або ж переживати, чи добре посолили страву. З ТМ Апетитна підготовка до барбекю буде такою ж легкою і швидкою, як епізод улюбленого серіалу, а результат викликатиме овації у всіх за столом. 

А які страви приготувати у стилі "Друзів", "Теорії великого вибуху", "Емілі в Парижі", "Білого лотоса" або ж "Відчайдушних домогосподарок" – ділимось у матеріалі. 

Сендвіч із курячим шашликом, який би точно оцінив Джої

Джої не ділиться їжею! А ще Тріббіані обожнює сендвічі, які з легкістю міг би їсти на сніданок, обід та вечерю. Головне – вони мають бути з соковитим і смачним м'ясом. 

Цей секретний інгредієнт добре знала Моніка, яка завчасно готувала птицю на свято, а потім частувала Джої неймовірно смачним сендвічем. Та з ТМ Апетитна не доведеться витрачати кілька днів на маринування м'яса, адже можна просто обрати курячий шашлик "Зелень та цибуля". Ніжне і соковите філе у класичному маринаді стане чудовою основою для сендвіча, який би точно оцінив Джої. 

Сендвіч з курячим шашликом / Фото Shutterstock

Інгредієнти на 6 порції:
– упаковка курячого шашлику "Зелень та цибуля" від ТМ Апетитна;
– 12 скибок тостового хліба;
– 200 грамів руколи;
– 6 смужок бекону;
– 3 помідори;
– 2 авокадо;
– 3 столові ложки майонезу;
– сіль до смаку.

Приготування: 

  1. Курячий шашлик нанизуємо на шпажки чи шампурі та готуємо на мангалі до готовності впродовж 30 хвилин. Далі ставимо охолонути та розрізаємо довільними шматками.
  2. Авокадо очищаємо від кісточки та шкірки, розрізаємо великими смужками.
  3. Помідор нарізаємо на кружальця. За бажанням можна його посолити.
  4. Тостовий хліб ставимо на решітку та обсмажуємо на мангалі упродовж 3 – 4 хвилин. Потім обсмажуємо на решітці скибки бекону до хрумкої скоринки.
  5. Формуємо сендвіч. Для цього хліб змащуємо майонезом, викладаємо на нього скибку бекону, помідор, курячий шашлик, авокадо та накриваємо все другою скибкою хліба.
  6. Розрізаємо сендвіч навскіс та подаємо до столу.

Стегна в томатному маринаді, які нагадали б Емілі про дім

Складно знайти кіномана, який би не стежив за пригодами Емілі Купер в Парижі. Хоч дівчина була в захваті від французької кухні, про американське коріння вона не забувала.

Тому, якщо хочеться влаштувати пікнік у стилі "Емілі в Парижі", пропонуємо приготувати стегна "Айдахо". Це класична страва американської кухні, що неодмінно розчулила б героїню серіалу Netflix. А для ще більшого антуражу варто взяти скатертину та замінити одноразовий посуд на красиві тарілки – таке б точно оцінила Емілі. 

Стегна "Айдахо" – це завжди смачно / Фото Shutterstock

Інгредієнти: 
– упаковка курячих стегон "Айдахо" від ТМ Апетитна; 
– 250 грамів томатів чері; 
– 1 столова ложка оливкової олії; 
– кінза або петрушка; 
– редиска (за бажанням). 

Приготування:

  1. Курячі стегна викладаємо на решітку для гриля та готуємо на мангалі до запеченої скоринки (25 – 30 хвилин).
  2. Доки стегна запікаються, готуємо овочевий салат. Для цього розрізаємо навпіл томати, з редиски зрізаємо хвостики та подрібнюємо на тонкі кільця. Миємо свіжу зелень, відділяємо листя від стебел.
  3. Викладаємо на порційні тарілки редиску, томати, листочки петрушки або кінзи. Присмачуємо салат оливковою олією. За бажанням солимо.
  4. Викладаємо до салату курячі стегна та подаємо страву гарячою. 

Крильця у вишнево-пряному маринаді – у стилі яскравої Тані Маквойд

А от любителям популярного серіалу "Білий лотос" точно захочеться організувати яскравий та водночас вишуканий пікнік, що нагадає одну з головних героїнь – Таню Маквойд. Багатійка любила смачно поїсти, а тому пропонуємо приготувати крильця "Аперо". 

Ця страва точно не залишить нікого байдужим. Адже "Аперо" – найм'ясистіша частина курячих крилець, смак якої чудово підкреслює вишневий маринад з пряними спеціями. Таке комбо створить атмосферу сонячної Італії, де відбувались події другого сезону "Білого лотоса". 

"Аперо" – курячі крильця у вишнево-пряному маринаді / Фото Shutterstock

Інгредієнти
– упаковка курячих крилець "Аперо" ТМ Апетитна; 
– гілочка розмарину.

Приготування: 

  1. Крильця "Аперо" викладаємо на решітку для гриля. Смажимо м'ясо до повної готовності (упродовж 25 – 30 хвилин).
  2. Листя розмарину відділяємо від гілочки. Посипаємо готові крильця перед подачею.
  3. Доповнюємо курячі крильця улюбленим овочевим салатом або овочами-гриль. 

Гомілки "Делі", які викликали б захват у Раджеша Кутраппалі

Мільйони людей у всьому світі просто в захваті від "Теорії великого вибуху". Зокрема, серіал здобув велику популярність завдяки цікавим і харизматичним персонажам, яких поєднує дружба. Одним з них є індієць Раджеш Кутраппалі. 

І хоч він не зміг би заговорити з дівчиною, але залюбки посмакував би курячі гомілки "Делі". Цей продукт ТМ Апетитна поєднав соковите м'ясо та суміш спецій "Карі", що є візиткою індійської кухні. Доповніть пікнік цікавими фактами про барбекю та розмовами про комікси, і атмосферу "Теорії великого вибуху" гарантовано. 

Гомілки "Делі" – поєднання соковитого м'яса та суміші спецій "Карі" / Фото Shutterstock

Інгредієнти: 
– упаковка курячих гомілок "Делі" від ТМ Апетитна;
– 10 грамів кунжуту;
– зелень до смаку. 

Приготування: 

  1. Курячі гомілки викладаємо на решітку для запікання.
  2. Готуємо м'ясо упродовж 30 хвилин або до появи хрумкої скоринки.
  3. Гомілки посипаємо кунжутом та порізаною зеленню. 

Гомілки в апельсиновому маринаді – вибір "Відчайдушних домогосподарок"

А от хто полюбляв дивувати гостей і рідних незвичними стравами – це Брі Ван Дер Камп з "Відчайдушних домогосподарок". Вона створювала кулінарні шедеври, експериментуючи на кухні та випробовуючи власну фантазію.

Щоб організувати пікнік у стилі цього серіалу, пропонуємо обрати гомілки в апельсиновому маринаді. Нотки цитрусових і спеції дуже вдало поєднуються у страві, тому будьте готові, що друзі не обмежаться однією порцією. 

Курячі гомілки та апельсиновий маринад – особливе комбо / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– упаковка гомілок в апельсиновому маринаді ТМ Апетитна;
– 2 апельсини;
– зелень до смаку.

Приготування: 

  1. Курячі гомілки викладаємо на решітку для запікання. Обсмажуємо м'ясо на мангалі до появи запеченої скоринки (приблизно 30 хвилин).
  2. Миємо апельсини, розрізаємо їх на 4 частинки.
  3. Подаємо курячі гомілки з апельсинами та зеленню. 

Смачного!