Укр Рус
23 серпня, 08:36
2

Найкраще, що можна зробити з баклажанами: готуємо баба-гануш з Ярославським

Основні тези
  • Рецепт баба-гануш з баклажанів, тахіні, часнику, лимонного соку, зелені та оливкової олії.
  • Володимир Ярославський розкрив інгредієнт, який зробить закуску дуже ніжною. 

Поки триває сезон баклажанів – ними треба насолодитися на повну. А що може бути кращим за баба-гануш за рецептом популярного шефа?

Баба-гануш – це намазка з баклажанів, в якої дуже багато прихильників. Воно й не дивно, адже готувати цю страву дуже легко, а результат виходить божественний. 24 Канал пропонує скористатися рецептом закуски, яким поділився знаменитий шеф Володимир Ярославський у своєму інстаграмі

Цікаво Визнана майстерність: три українські шефи, відомі на весь світ

Як приготувати баба-гануш? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 5 баклажанів;
– 120 – 150 грамів тахіні (або кунжуту);
– 2 – 3 зубчики часнику;
– пів лимона на сік;
– сіль, зелень;
– оливкова олія. 

Приготування

  1. Баклажани миємо, проколюємо та випікаємо на грилі або в духовці до вугільної скоринки.
  2. Накриваємо плівкою, охолоджуємо та відділяємо мʼякоть.
  3. Додаємо тахіні, січений часник, лимонний сік, зелень та сіль. Добре перемішуємо.
  4. Для ніжності смаку можна додати кілька ложок густого йогурту.
  5. Ось і все – подаємо з улюбленим хлібом. 

Смачного!

Українські страви – це спадщина світової культури, тому вони внесені в ЮНЕСКО. Про деякі з них ви могли навіть не чути, але спробувати їх варто кожному українцю.