Буріто з куркою та овочевою сальсою: готуємо за рецептом від Міші Кацуріна
Джерело:
ТікТок Міша КацурінБуріто – це страва, яка вражає своєю простотою і водночас насиченим смаком. В основі цього рецепту – соковита маринована курка та яскрава овочева сальса.
У поєднанні з пікантними соусами буріто стає справжнім вибухом смакових відчуттів. Цей рецепт, створений шефом Мішею Кацуріним, приносить у класичне буріто особливу соковитість.
Цікаво Свята вже близько: запишіть рецепт незвичайного салату з апельсином та куркою
Буріто з куркою
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– лаваш або тортилья;
– 1 – 2 курячих стегна;
– 200 грамів йогурту;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– копчена паприка – до смаку;
– сіль – до смаку;
– пластівці чілі – до смаку;
– майонез (краще японський Kewpie);
– соус чіпотле (наприклад, Tabasco Chipotle);
– 1 лайм;
– 1 стиглий томат;
– пучок кінзи;
– 1 синя цибулина;
– 1 качан кукурудзи;
– сир чеддер (бажано багато, щоб забезпечити насичений смак);
– вершкове масло для смаження;
– оливкова олія.
Як приготувати буріто з куркою: дивіться відео
Спосіб приготування:
- Для початку замаринуйте курку, почистіть куряче стегно від шкіри та кісток. Змішайте йогурт із перебитими в блендері цибулею та часником. Додайте копчену паприку, сіль і пластівці чілі до смаку. Покрийте курку отриманою сумішшю, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись.
- Тим часом відваріть качан кукурудзи до готовності. Після цього обережно зріжте зерна з качана.
- Для приготування овочевої сальси, наріжте дрібно стиглий томат, синю цибулю, кінзу та відварену кукурудзу. Заправте все це соком лайма, оливковою олією та сіллю до смаку.
- Натріть на тертці сир чеддер. Курку обсмажте на пательні до утворення хрусткої скоринки, потім наріжте її невеликими шматочками.
- Розкладіть лаваш або тортилью. Викладіть щедрий шар натертого сиру, додайте шматочки курки. Полийте курку майонезом і соусом чіпотле. Додайте овочеву сальсу. Обережно закрутіть лаваш у рулет.
- Обсмажте буріто на вершковому маслі на пательні з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Це дозволить сиру всередині розтопитись, створивши насичений смак.
- Розріжте буріто навпіл і насолоджуйтеся кожним шматочком. Подавайте гарячим і смакуйте із задоволенням!
Це так смачно: як приготувати люля в баклажані.