Буріто з куркою та овочевою сальсою: готуємо за рецептом від Міші Кацуріна

23 жовтня 2024, 20:30
Читать новость на русском

Буріто – це страва, яка вражає своєю простотою і водночас насиченим смаком. В основі цього рецепту – соковита маринована курка та яскрава овочева сальса.

У поєднанні з пікантними соусами буріто стає справжнім вибухом смакових відчуттів. Цей рецепт, створений шефом Мішею Кацуріним, приносить у класичне буріто особливу соковитість.

Цікаво Свята вже близько: запишіть рецепт незвичайного салату з апельсином та куркою

Буріто з куркою

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– лаваш або тортилья;
– 1 – 2 курячих стегна;
– 200 грамів йогурту;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– копчена паприка – до смаку;
– сіль – до смаку;
– пластівці чілі – до смаку;
– майонез (краще японський Kewpie);
– соус чіпотле (наприклад, Tabasco Chipotle);
– 1 лайм;
– 1 стиглий томат;
– пучок кінзи;
– 1 синя цибулина;
– 1 качан кукурудзи;
– сир чеддер (бажано багато, щоб забезпечити насичений смак);
– вершкове масло для смаження;
– оливкова олія.

Як приготувати буріто з куркою: дивіться відео

Спосіб приготування:

  1. Для початку замаринуйте курку, почистіть куряче стегно від шкіри та кісток. Змішайте йогурт із перебитими в блендері цибулею та часником. Додайте копчену паприку, сіль і пластівці чілі до смаку. Покрийте курку отриманою сумішшю, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись.
  2. Тим часом відваріть качан кукурудзи до готовності. Після цього обережно зріжте зерна з качана.
  3. Для приготування овочевої сальси, наріжте дрібно стиглий томат, синю цибулю, кінзу та відварену кукурудзу. Заправте все це соком лайма, оливковою олією та сіллю до смаку.
  4. Натріть на тертці сир чеддер. Курку обсмажте на пательні до утворення хрусткої скоринки, потім наріжте її невеликими шматочками.
  5. Розкладіть лаваш або тортилью. Викладіть щедрий шар натертого сиру, додайте шматочки курки. Полийте курку майонезом і соусом чіпотле. Додайте овочеву сальсу. Обережно закрутіть лаваш у рулет.
  6. Обсмажте буріто на вершковому маслі на пательні з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Це дозволить сиру всередині розтопитись, створивши насичений смак.
  7. Розріжте буріто навпіл і насолоджуйтеся кожним шматочком. Подавайте гарячим і смакуйте із задоволенням!

Це так смачно: як приготувати люля в баклажані.