Тісто з води та борошна навіть не треба місити: готуємо коржики, які смачніші за хліб
5 вересня 2024,
23:06
Читать новость на русском
Джерело:
ГосподинькаХліб – неодмінний елемент нашого раціону. Але інколи варто вдаватися і до аналогів, щоб розширювати свій кулінарний та смаковий горизонт.
Ви можете готувати ці коржики щодня та купувати хліб лише для особливих випадків. Вони смакуватимуть з будь-якою намазкою та улюбленими додатками.
Читайте також "Базарні" пиріжки, які всі просто обожнюють: який інгредієнт робить тісто таким особливим
Рецепт коржиків, які замінять хліб
Час: 20 хвилин + 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 650 грамів борошна;
– 7 грамів сухих дріжджів (або 25 грамів живих);
– 1 столова ложка цукру;
– 8 – 12 грамів солі;
– 500 мілілітрів холодної води;
– 4 чайні ложки олії.
Приготування:
- Борошно просіюємо, додаємо цукор, сіль та дріжджі, перемішуємо.
- Вливаємо воду та перемішуємо лопаткою до однорідності. Тісто має бути рідке та липкувате.
- Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 1 годину, кожні 20 хвилин обминаємо тісто руками.
- Ділимо тісто на 4 частинки та розкатуємо на присипаній борошном поверхні.
- Коржики змащуємо олією, викладаємо на покрите пергаментом деко і випікаємо 7 хвилин при 280 градусах.
- Потім виймаємо і закутуємо у рушники на 10 хвилин, щоб вони залишились м'якими навіть після охолодження.
Смачного!
Цей смак не забувається: рецепт карпатського баношу.