Тісто з води та борошна навіть не треба місити: готуємо коржики, які смачніші за хліб

5 вересня 2024, 23:06
Читать новость на русском

Джерело:

Господинька

Хліб – неодмінний елемент нашого раціону. Але інколи варто вдаватися і до аналогів, щоб розширювати свій кулінарний та смаковий горизонт.

Ви можете готувати ці коржики щодня та купувати хліб лише для особливих випадків. Вони смакуватимуть з будь-якою намазкою та улюбленими додатками. 

Читайте також "Базарні" пиріжки, які всі просто обожнюють: який інгредієнт робить тісто таким особливим

Рецепт коржиків, які замінять хліб 

Час: 20 хвилин + 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти
– 650 грамів борошна;
– 7 грамів сухих дріжджів (або 25 грамів живих);
– 1 столова ложка цукру;
– 8 – 12 грамів солі;
– 500 мілілітрів холодної води;
– 4 чайні ложки олії. 

Приготування: 

  1. Борошно просіюємо, додаємо цукор, сіль та дріжджі, перемішуємо.
  2. Вливаємо воду та перемішуємо лопаткою до однорідності. Тісто має бути рідке та липкувате.
  3. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 1 годину, кожні 20 хвилин обминаємо тісто руками. 
  4. Ділимо тісто на 4 частинки та розкатуємо на присипаній борошном поверхні. 
  5. Коржики змащуємо олією, викладаємо на покрите пергаментом деко і випікаємо 7 хвилин при 280 градусах. 
  6. Потім виймаємо і закутуємо у рушники на 10 хвилин, щоб вони залишились м'якими навіть після охолодження.

Смачного!

Цей смак не забувається: рецепт карпатського баношу.