Укр Рус
11 грудня, 14:19
2

Святкові десерти вже близько – занотуйте собі: чим змастити випічку для апетитного блиску

Основні тези
  • Професійні кондитери рекомендують використовувати олію та майонез для надання блиску випічці.
  • Кокосова олія та альтернативні види молока стають популярними для посту та етичного харчування.

Професійні кондитери створюють випічку, яка і візуально приголомшлива, і смачна. На противагу цьому, домашній випічці часто бракує яскравих кольорів ззовні.

Не біда – такого результату можна досягти й в домашніх умовах, просто треба знати секрет. Тож, чим змастити випічку для апетитного блиску, розповідає 24 Канал з посиланням на Woman24.

Читайте також Як варити буряк, щоб у нього залишився насичений колір: секрет

Чим змастити випічку для блиску

  1. Майонез

Експерти рекомендують цей варіант для тих, хто віддає перевагу солоним пиріжкам, а не солодким. Цей соус покликаний підсилити візуальну привабливість і смак випічки, надаючи всі необхідні інгредієнти для створення привабливих і апетитних виробів.

  1. Оливкова олія

Багато споживачів дедалі частіше віддають перевагу цьому варіанту, адже завдяки йому зовнішній вигляд випічки особливо привабливий. Використання олії надає характерного блиску борошняним виробам.

  1. Варіанти для веганів та посту

У міру того, як практики посту набувають популярності, а заклики до етичного ставлення до тварин посилюються, багато людей шукають відповідні варіанти харчування, які виключають молочні продукти та яйця. На щастя, вибір таких продуктів розширюється.

Різноманітні альтернативні види молока, такі як мигдальне та кокосове, зараз використовуються як смачні замінники в десертній випічці. Крім того, кленовий сироп стає популярним інгредієнтом для тих, хто хоче покращити і смак, і вигляд, своїх ласощів.

Для тих, хто готує несолодку випічку, рекомендується кокосова олія як універсальний варіант, що відповідає як принципам посту, так і принципам захисту тварин. 

Цікаво:  як закріпити пиріжки, щоб начинка не витікала.